BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA BAF'2015

2015 11.20 – 11.22

Bilieto kaina

Internetu:

  • paprastas bilietas 3,90 EUR
  • bilietas su nuolaida 2,90 EUR; su Omni ID 3,50 EUR

Kasose:

  • paprastas bilietas 3,90 EUR
  • bilietas su nuolaida 2,90 EUR; su Omni ID 3,50 EUR
Pirkti bilietą internetu

Renginio informacija

 

 

 

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF taps nauju gurmaniškų atradimų vieta, „skaniausias“ metų renginys, maisto kultūros šventė ir verslo įvykis, skirtas „gero“ maisto idėjai bei mitybos kultūrai puoselėti.

Laukiame Jūsų!

 

Data:  2015 m. Lapkričio 20 - 22 d.
Parodos darbo laikas: lapkričio 20, 21 d. nuo 10-18 val.;  22 d. nuo 10-16 val.

 

Vieta: Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, 5-oji salė

 

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA BAF - TAI:

 

Aiški parodos tematika, kuri siejasi su maisto, gėrimų, kavos, arbatos, prieskonių, kulinarinių naujovių, tradicinės ir naujos kartos virtuvės pristatymu, sveikos mitybos propagavimu, aukštesne vartojimo kokybe.


Tarptautiškumas – užsienio dalyviai sudaro virš 20 proc. bendro dalyvių skaičiaus. Šiais metais didžiausi Italijos bei Vengrijos dalyvių stendai, kuriuose prisistatančios įmonės siekia sudominti savo produkcija ir užmegzti kontaktus su Lietuvos bei Baltijos rinka.


Interaktyvus parodos formatas – salėje suprojektuotos ir įrengtos specialios erdvės interaktyviems renginiams:

 

VIRTUVĖS STUDIJA,

ŠEFŲ VIRTUVĖ,

MAISTO ŽINOVAI PATARIA,

 

kuriuose kasdien vyks kulinariniai pasirodymai, konkursai, edukaciniams renginiai, maisto ruošimo sesijos. 

 

Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF MEDALIS – papildomas vertės ir kokybės ženklas, kuriuo  apdovanoti geriausiai specialistų įvertinti parodoje pristatomi maisto ir gėrimų produktai.

 

Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF 2015 aukso medaliai skirti:

ŽŪB „Delikatesas“ - Vytinta SKILANDINĖ dešra

UAB „Kepsnių tiekimas“ - Minute Steak

UAB „Baltic Larus“ - Marinuotos antienos blauzdelių tulpės,600 g,

UAB „Baltic Larus“ - Šviežios triušienos dešrelės, 250 g

UAB „Apiterapijos centras“  - Medaus arbata su spanguolėmis 

 

Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF 2015 diplomai skirti:

ŽŪB „Delikatesas“ -  Vytinta KAPOTINĖ dešra

ŽŪB „Delikatesas“ -  Virtos Ekstra pieniškos dešrelės

UAB „Kepsnių tiekimas“ – Dešrelės No.4, Marokietiškos

UAB „Baltic Larus“ - Šviežias brandintos jautienos anguso mentės didkepsnis (black angus steak) 220 g

UAB „KMG grupė“ - Spraginti kukurūzai su karamele ir kreminiu sūriu

 

 

Įkvepianti konferencija "Prekių ženklo legenda - nuo idėjos ir pakuotės iki vartotojų pripažinimo".  

 

Kaip sukurti pasaulinio pripažinimo vertą prekių ženklą? Kuo rinkodaros specialistai gali paversti vandenį? Koks pakuotės dizainas nulemia pergalę lentynų mūšiuose? Kokios naujausios dizaino, reklamos ir pirkėjo psichologijos tendencijos pastebimo rinkoje?

Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus pateiks pripažinti savo srities ekspertai ir realių laimėjimų pasiekę praktikai, kurių įkvepiantys pranešimai aktualūs kiekvienam.

Kviečiame jus į naujo požiūrio ir mąstymo konferenciją rinkodaros profesionalams. Pasisemkite žinių, įkvėpimo, paverskite savo prekės ženklą garsiausiu!

 


Nacionaliniai pakuotės dizaino apdovanojimai (NAPA)“. Konkurso tikslas – įvertinti Lietuvoje kuriamą kokybišką, inovatyvų produktų pakuotės dizainą ir geriausius pavyzdžius pristatyti ne tik siauram profesionalų ratui, bet ir visuomenei. Pirmą kartą rengiamo konkurso rezultatų pristatymas vyks Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF metu, lapkričio 20–22 d. 

NAPA seminarų erdvė veiks lapkričio 21 dieną, šeštadienį.


 PARODOS BAF 2015 FAKTAI IR SKAIČIAI


  Parodos dalyviai – 114 įmonių iš Danijos, Estijos, Italijos, Indonezijos, Latvijos, Lenkijos, Vengrijos, Vokietijos, Lietuvos.

  Parodos plotas – 3800 kv. m. Jungtinius nacionalinius stendus parodoje turės Italija ir pirmą kartą dalyvaujanti Vengrija.

  Parodą aplankė 15.000 lankytojų.


TUO PAČIU METU:
 

  • EKO LOGIKA – antroji specializuota ekologiškų prekių ir paslaugų namams paroda-forumas, skirta buityje naudojamų priemonių, daiktų kokybei, šeimos narių sveikatos prevencijai, tvariai namų aplinkai. LITEXPO, 4'oji salė.
     

                                                                                                                                                                                                        

 

Vilniaus gastronomijos savaitė

 

VILNIAUS GASTRONOMIJOS SAVAITĖS ŽEMĖLAPIS

Jau antrus metus Baltijos maisto ir gėrimų parodą "BAF" lydi unikalus maisto kultūros puoselėjimo renginys - Vilniaus Gastronomijos savaitė, kurios metu sostinės restoranai atveria duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.

 

Š.m. lapkričio 16-22 dienomis Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“ ir Vilniaus savivaldybė   kvies vilniečius ir miesto svečius lankytis išskirtiniuose, savituose restoranuose,  pristatančiuose įvairių šalių nacionalines virtuves, ir kurių šefai yra tikrasis restorano veidas ir pasididžiavimas, drąsiai eksperimentuoja ir pristato naujausias restoranų kultūros tendencijas.

 

Visą savaitę restoranai siūlys lankytojams specialų degustacinį meniu, kurio kaina 1 asmeniui, pasirinktinai -10 EUR (dviejų patiekalų meniu ) arba 20 EUR (trijų patiekalų meniu). 

 

VILNIAUS GASTRONOMIJOS SAVAITĖS PROGRAMOJE:

 

LDK VALDOVŲ RŪMAI - teminės ekskursijos „Istoriniai gardėsiai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“;

 

CINEMA GOURMET– išskirtinės vakarienės,  kurių metu bus rodomi „Kino pavasario“ programos sudarytojų atrinkti kulinariniai filmai, o peržiūros metu pateikiami šefo Gian Luca Demarco sukurti, rodomo filmo temos įkvėpti haute cuisine patiekalai;

 

VILNIAUS GASTRONOMIJOS SAVAITĖJE šiemet dalyvaus net 24 Vilniaus restoranai: GASTRONOMIKA, PANKOLIS BROLIS, ŽUVINĖ, ESSE, SALVETE GOLF, ŠIAURĖS JŪRA, IMPERIAL BY CALIFORNIA GOURMET, BRASSERIE DE VERRESEN VERS, TEGRAFAS, LOKYS, SWEET ROOT, BATORAS, STRANGE LOVE, CHEF 2 FOOD HOUSE, TIME, SOUI & PEPPER, ERTLIO NAMAS,  ČIOP ČIOP, DINE 23, SALVETE CITY,  PANKOLIS,  BELGAI, PAUKŠČIŲ TAKAS, TI ANA.

 

Kviečiame miesto gyventojus ir svečius pažinti dar neatrastus Vilniaus skonius.

GASTRONOMINIŲ ŽINIŲ STUDIJA

 

Džiaugiamės, kad prie Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF informacinių partnerių prisijungė naujas, š.m. spalio 3 dieną startuosiantis portalas vmgonline.lt. 

 

Parodos metu visas tris dienas veiks gastronominių žinių studija, kurioje vmgonline.lt komanda gyvai stebės, fotografuos, kalbins parodos dalyvius, lankytojus ir garbingus svečius. 

 

vmgonline.lt – tai aktualios ir išsamios naujienos apie Lietuvos kulinarinę kultūrą, maisto produktus, restoranus, naujausias maisto vietas didesniuose ir mažesniuose Lietuvos miestuose, pristatomos pasaulinės tendencijos, skanių renginių anonsai bei apžvalgos. Kasdien atnaujinamoje svetainėje skaitytojams siūlomi specializuoti turinio projektai, žinomų žmonių bei virtuvės šefų komentarai ir patarimai. Skaitiniai apie interjerą, stalo dekoravimą, kulinarinį kiną bei knygas, gastronomines keliones, konkursai.

 

vmgonline.lt – pačios karščiausios maisto naujienos. Nuolat budinti kulinarijos ekspertų komanda - skaniausios naujienos iš pirmų lūpų 

NAPA Nacionaliniai pakuotės dizaino apdovanojimai

 

 

Norėdama pademonstruoti visuomenei geriausius lietuviškos pakuotės pavyzdžius, paskatinti atskleisti Lietuvos dizainerių idėjas ir potencialą, didinti pakuotės vertę prekių rinkodaroje bei pasidžiaugti tarptautinius apdovanojimus pelniusiais darbais, prie Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF 2016 Lietuvos grafinio dizaino asociacija surengs pirmąjį konkursą „Nacionaliniai pakuotės dizaino apdovanojimai (NAPA)“.

Dalyvio paraiškas kviečiame pildyti konkurso puslapyje www.napa.lt iki 2015 m. spalio 19 d.!


Konkurso tikslas

Nacionaliniai pakuotės dizaino apdovanojimai (NAPA) siekia atrasti ir išskirti Lietuvoje sukurtus kokybiškus ir inovatyvius produktų pakuotės sprendimus, bei juos pristatyti visuomenei ir profesionalam.

 

Konkurso vieta, data, rengėjai

NAPA rengiamas Lietuvos parodų centre LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilniuje, 2015 m. lapkričio 20-22 d. Baltijos maisto ir gėrimų mugės BAF metu.

Konkurso rengėjai - Lietuvos parodų centras LITEXPO, Lietuvos grafinio dizaino asociacija (LGDA)

 

Sąlygos

Dalyvavimas konkurse yra nemokamas.

Paraiškas konkursui gali teikti Lietuvoje dirbantys dizaineriai (bet kurios šalies piliečiai) bei Lietuvoje veikiančios įmonės.

Bus vertinami per trejus metus iki konkurso (2013-2014-2015) įgyvendinti darbai.

Teikiama pakuotė privalo būti gaminama serijiniu būdu arba lengvai tiražuojama.

Konkurso dalyvis, pateikdamas gaminį ar projektą konkursui, įsipareigoja suteikti galimybę jį nemokamai eksponuoti nugalėtojų parodose Lietuvoje ir užsienyje.

 

Vertinimo kriterijai

Inovatyvumas

Funkcionalumas ir naudojimo patogumas

Ekologiškumas ir tvarumas

Technologiniai sprendimai

Estetinė vertė

 

Paraiška ir vertinimo tvarka

Dizaino apdovanojimo paraiška pateikiama elektroniniu būdu konkurso puslapyje www.lgda.lt/napa iki 2015 spalio 19 d. 

Vertinimo komisija sudaroma iš nepriklausomų Lietuvos ir užsienio šalių dizaino, gamybos, marketingo bei mokslo srities ekspertų, taip pat konkurso organizatorių atstovų. Konkurso vertinimo komisijos sudėtis ir pirmininkas skelbiami atskirai, bet ne vėliau galutinio paraiškų dalyvauti konkurse pateikimo termino.

 

Apdovanojimai

Baltijos maisto ir gėrimų mugės BAF atidarymo metu, lapkričio 20 d. (penktadienį), skelbiami konkurso rezultatai ir apdovanojimai.

Prizai I, II, III vieta

Trys diplomai

Gali būti skiriamas specialus komisijos prizas (diplomas)

 

Pastaba: konkurso vertinimo komisijos pirmininkas, gavęs daugumos komisijos narių sutikimą, gali pakeisti apdovanojimų skaičių, nesant paraiškų arba pakankamo profesinio lygio.

Konkurso nugalėtojai apdovanojami specialiais simboliniais konkurso prizais, jiems įteikiamas apdovanojimą patvirtinantis pažymėjimas.

 

Apdovanojimų naudojimas

Konkurso nugalėtojams automatiškai suteikiama teisė bet kokiomis formomis reklamuojant laimėjusią pakuotę neribotą laiką naudoti konkurso grafinį ženklą. Grafinis ženklas ir pavadinimas yra LGDA nuosavybė, bet kokie pakeitimai draudžiami.

ŠEFŲ VIRTUVĖ

 

Atviroje ŠEFŲ VIRTUVĖJE turėsite galimybę ne tik stebėti, kaip dirba profesionalūs virtuvės šefai,  pasisemti gastronominių idėjų, bet pasimėgauti burnoje tirpstančiais naujais skoniais, pasidžiaugti išradingais patiekalais, praplėsti žinias apie pasaulines gastronomijos madas.

Š.m. lapkričio 21 d. kviečiame į šventinius pietus su geriausiais Lietuvos virtuvės šefais!

Renginį ves Arnas Mazėtis – LRT žurnalistas ir laidos „Skonio improvizacija“ idėjos autorius.

 

Prieš metus suburta Lietuvos virėjų nacionalinė komanda, turinti tarptautinę patirtį, iškovojusi medalius pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“ Liuksemburge, ruošiasi atstovauti Lietuvai 2016 m. spalio 22 – 25 d. pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics“ Erfurte, Vokietijoje.

 

Šiuos tris konkursinius patiekalus, ruošiantis pasaulio kulinarijos olimpiadai, siūlome Jums paragauti.

Dalyvaudami šventiniuose pietuose padovanosite ne tik šventę sau, bet ir paremsite Lietuvos virėjų nacionalinę komandą: surinktos lėšos už patiekalus bus skiriamos komandos pasiruošimui bei dalyvavimui  pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics“.

 

Atviroje ŠEFŲ VIRTUVĖJE:

lapkričio 20 dieną (penktadienį) 12.00 val. 13.30 val. 15.30 val. 16.45 val.;

lapkričio 22 dieną (sekmadienį) 12.00 val., 13.00 val., 14.30 val.

Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVK) nariai, profesionalūs virtuvės šefai, surengs demonstracines kulinarines sesijas, kurių tema vieno kąsnio užkandžiai.

 

PROGRAMOJE:

  • SŪDYTOS LAŠIŠOS UŽKANDĖLĖ SU ŽIRNELIŲ-MĖTŲ KREMU, PETRAŽOLIŲ ALIEJUMI IR DŽIOVINTO SVOGŪNO TRAŠKUČIAIS  - Virtuvės šefas Jevgenij Volkov.
  • VARŠKĖS SŪRIO UŽKANDĖLĖ SU RABARBARŲ PAGARDU  - Virtuvės šefė Liucija Makovska.
  • UŽKANDĖLĖ SU KALAKUTIENOS PUTĖSIU IR MANGO, BALZAMIKO SKONIO ŽELĖ  - Technologė Olga Medveckaja.
  • JAUTIENOS NUGARINĖS VIENAKĄSNIS SU VYNO DREBUČIAIS IR POMIDORŲ SALSA  - Gamybos vadovas Eduardas Radzivilovas.
  • ŽELĖS IR KREMO DESERTAS SU SMĖLINIU SAUSAINĖLIU - Gamybos vadovė Ema Bikelienė.

 

 

KONFERENCIJA

PARODOS BAF 2015 KONFERENCIJA

„Prekių ženklo legenda – nuo idėjos ir pakuotės iki vartotojų pripažinimo“

2015 m. lapkričio 20 d. konferencijų salė 5.1.
Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO

09:30 – 10:00 Registracija

10:00 - 10:15 Konferencijos atidarymas

Valdas Sutkus, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas
Moderatorius: Laimonas Markauskas, NJORD Law Firm advokatas, partneris

I dalis 10:15 – 12:00

 

10:15 – 10:40

Prekių ženklas: registruoti ir apsaugoti
Laimonas Markauskas, NJORD Law Firm advokatas, partneris

 

10:40 – 11:05

Nelegalūs reklamos triukai. Ženklinimo klaidos
Ona Sužiedelytė, Maisto skyriaus vyriausioji specialistė – valstybinė maisto produktų inspektorė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba

 

11:05 – 11:30

Franšizės prekės ženklas – per aspera ad astra
Ilja Malkin, UAB „Advanced Advice“ direktorius

 

11:30 – 12:05

Pakuotės vaidmuo prekių marketinge formuojant prekės ženklą, įvaizdį. Vartotojų vertinimai
Mindaugas Liaudenskis, Synopticom Ad Research” vadovas, komunikacijos tyrimų konsultantas
 

12:05 – 13:00

Pertrauka su Vero Cafe kava, paruošta alternatyviais kavos ruošimo būdais.
Degustacijos, bendravimas ir daugiau žinių apie kavą VERO CAFE „Kavos laboratorijoje“.

     

II dalis 13:00 – 14:20

13:00 – 13:20

Dizaino įvertinimai. Gero lietuviško dizaino pavyzdžiai, tarptautinis pripažinimas
Gediminas Lašas, Lietuvos grafinio dizaino asociacijos pirmininkas

13:20 – 13:40

Kaip statyti griaunant ir pelnyti pasaulinį pripažinimą?
Alfas Ivanauskas, Virtuvės mitų griovėjai

13:40 – 14:00

Prekinio ženklo psichologija  - vartotojo žvilgsnis
Saulius Kazlauskas, vartotojų elgsenos psichologas

14:00 – 14:20

Pirmasis lietuviškas arbatos restoranas ,,LOCAL T" - kaip svajonės gali tapti realybe
Justas Vėžys, UAB „LOCAL T“ direktorius

14:20 – 14:40

Į ką pavirsta vanduo?
Norbertas Pranckus, UAB „Birštono mineraliniai vandenys“ ir Ko. Valdybos pirmininkas

 

14:40– 14:50 Apibendrinimas ir diskusija. Renginio uždarymas

 

Konferencijos bilieto kaina 55 Eur. Konferencijos bilietas galioja ir parodos BAF 2015 lankymui.

Konferencijos organizatoriai: LITEXPO, LIETUVOS VERSLO KONFEDERACIJA                                                     

Konferencijos kava: VERO CAFE

Bilietus platina: BILIETAI LT

VIRTUVĖS STUDIJA

VIRTUVĖS STUDIJA – “gyva virtuvė" – interaktyvi parodos erdvė, kurioje kasdien vyks elektroninės maisto parduotuvės BARBORA rengiami kulinariniai konkursai, žinomų virtuvės šefų pasirodymai, parodos dalyvių ir svečių prezentacijos:

 

 

PENKTADIENIS (11 20 d.) – Kulinarinės žurnalistų varžytuvės ir BAF svečių diena.

ŠEŠTADIENIS (11 21 d.) – BARBORA kulinarinių tinklaraštininkų kulinarinis konkursas "MANO GARDŽIAUSIAS KALĖDINIS DESERTAS".

SEKMADIENIS (11 22 d.) – Šeimos diena, kurios metu vyks BARBORA šeimų kulinarinis konkursas "VALGOMI KALĖDINIAI PAPUOŠIMAI". Alfo Ivanausko ir Virtuvės mitų griovėjų pasirodymas.

 

 

    

       

ITALIJOS SKONIAI

 

Didžiausią plotą parodoje BAF 2015 užims Italijos nacionalinis stendas, kuriame šiemet dalyvaus 17 bendrovių.  Italijos gamintojai parodoje ieškos atstovų ir verslo partnerių bei pristatys vynus, aliejų, saldumynus, mėsos gaminius, alyvuoges, picą. 


 

ITALIJOS JUNGTINIO STENDO DALYVIAI:

 

 Ca’ Pigneto

Ca’Pigneto - 15 ha pločio istorinis vyno ūkis. Ca’Pigneto dalelę šios itališkos kokybės atveža į Lietuvą, į maisto ir gėrimų parodą “BAF 2015”. Čia skonio gurmanai galės padegustuoti ir įvertinti visas tris plačiai pripažintas vyno rūšis – Amarone, Ripasso ir Recioto.


 De Mori

“De Mori” – Italijos įmonė, veikianti nuo 1971-ųjų metų ir vis dar sėkmingai konkuruojanti tiek nacionalinėje tiek tarptautinėje rinkoje. Maisto ir gėrimų parodoje „BAF 2015“ įmonė „De Mori“ lankytojams pristatys įvairios rūšies kiaulienos produktus bei itališkus paninius, kurie nepaliks abejingo nei vieno.


  Girasoli di Sant’ Andrea SPA

“Girasoli” įmonė - viena produkyviausių vyno gamintojų regione. 200 hektarų pločio teritorijoje, besidriekiančioje Niccone slėnyje, auginama pakankamai daug vynuogių veislių, tarp kurių yra tokios pasaulyje gerai vertinamos rūšys kaip Merlot, Syrah, Shardonnay ar Sauvignon.


Tenute Stefano Farina SRL

Beveik 90 metų trunkanti vyndarystės tradicija ir iš kartos į kartą perduodama darbo patirtis leido „Stefano Farina” įmonei išplėsti savo veiklą trijuose prestižiškiausiuose ir geriausiai vertinamuose Italijos vyno regionuose – Pjemonte, Toskanoje ir Apulijoje. „BAF 2015“ „Stefano Farina“ lankytojams pristatys platų savo produkcijos asortimentą, galintį patenkinti net ir didžiausio gurmano poreikius.  


  Villa Buonasera

„Villa Buonasera“ yra įsikūrusi pačioje Italijos širdyje, Toskanos regione. BAF‘15“ įmonė pristatys savo vyno produkciją ir domėsis plėtros galimybėmis Lietuvos rinkoje. Užkandžiams prie vyno įmonė taip pat pasiūlys paragauti nuostabaus Toskanos saliamio dešros.


Scopone Soc Agricola SRL

Istorija, kruopštus rankų darbas ir tradicija – šie žodžiai geriausiai apibūdina “Scopone” vyno produkciją ir jos sėkmę. Maisto ir gėrimų parodoje „BAF‘15“ Scopone žada pristatyti geriausią savo gaminamą vyną ir suteikti lankytojams galimybę paragauti tikrojo itališko skonio.


  Bel-sit

1870 metais įkurta įmonė „Bel-sit“ šiandien skaičiuoja jau 150-uosius gyvavimo metus ir priklauso šeštajai Rivella šeimos kartai. Šiandien iš 15 ha pločio laukuose auginamų vynuogių „Bel-sit“ gamina nuostabius Barbera d’Asti DOCG ir Moscato d’Asti DOCG vynus, kurie yra pripažįstami vienais geriausių šios rūšies vynų visoje Italijoje ir kuriems yra suteikta saugoma kilmės vardo nuoroda. Būtent šiuos kokybiškus vynus įmonė žada pristatyti maisto ir gėrimų parodos „BAF’15“ dalyviams.


La Pasta Di Campofilone di Marilungo

Italų įmonė „Pasta di Marilungo“ savo aukščiausios kokybės produkciją teikia jau nuo 1958-ųjų. Siekdama populiarinti savo šeimos tradiciją ir ieškodama naujų partnerių užsienyje, šiais metais „Pasta di Marilungo“ dalyvaus maisto ir gėrimų parodoje „BAF 2015“. Čia maisto gurmanai turės galimybę susipažinti su beveik trisdešimt įmonės siūlomų pastos rūšių ir palepinti savo skrandį šia puikia itališka tradicija.


UAB „Itališko skonio gurmanai“

„Itališko skonio gurmanai“  siūlo aukštos kokybės itališkus autentiškus maisto produktus iš įvairių Italijos regionų. Maisto ir gėrimų parodoje „BAF 2015“ „Itališko skonio gurmanai“ lankytojams siūlys paragauti išskirtinės kokybės šviežiai spaustų itališkų alyvuogių aliejų, šviežių ir brandintų sūrių, prie jų derančių pagardų, konservuotų daržovių, Sardinijos duonos ir kitų skanių produktų.


Industria salumi simonini SPA

Visi žinome, jog Italija yra įžymi ne tik dėl savo skanaus vyno ar pastos patiekalų, bet ir dėl savo nuostabiai gardžių mėsos produktų. Tuo bus galima įsitikinti maisto ir gėrimų mugėje „BAF 2015“ aplankius italų įmonės „Simonini“ stendą. Sėkmė ir nuolatinis judėjimas į priekį šiais metais atvedė Simonini  į Lietuvą: parodoje „BAF 2015“ ši įmonė pristatys savo mėsos produkciją: Bolonijos dešrą, įvairių rūšių saliami dešras, itališką kumpį.


 Dolceamaro s.r.l.

Burnoje tirpstantis skonis! Šiais metais Italijos įmonė „Dolceamaro“ mugės „BAF“ lankytojams pristato gardžiausius savo produktus – tradicinius konfeti saldainius, šokoladą, nuostabiuosius macaroons, cukrumi padegntus migdolus ir kt. Ilgametė patirtis, žinios ir modernios gamybos technologijos sukuria nepakartojamą rezultatą – nuostabaus skonio saldainius, kurie yra gerai vertinami visoje Italijoje ir už jos ribų.


Nadia Puttini, komercijos atstovė

Šiais metais maisto ir gėrimų parodoje BAF’15 Nadia Putini žada pristatyti platų itališkų produktų  asortimentą. Maisto gurmanai galės degustuoti 16 skirtingų maisto rūšių, tarp kurių pasta, ryžių produktai, alyvuogės ir kt. Savo ruožtu vyno mėgėjai galės išbandyti gerai vertinamas Amarone ir Valpolicella vyno rūšis su vardo kilmės nuoroda DOC bei putojantį vyną iš Veneto regiono.


  Antico Frantoio

Adranone kalnų papėdėje Sicilijoje driekiasi 22 hektarų pločio Antico Frantoio vynuogių ir alyvuogių laukai. Būtent čia yra gaminami aukštos kokybės šeimos vynai bei alyvuogių aliejai, vis dar griežtai siekiant išlaikyti kaip įmanoma didesnį produktų natūralumą ir organiškumą. Nuo 2000 metų Salvatore ir Antonella Lemanno, vedami meilės savo žemei ir kilmei, pradėjo gaminti aukštos kokybės alyvuogių aliejų, o nuo 2009 metų žengė dar didesnį žingsnį, pradėdami gaminti įvairių rūšių vyną – Nero d’Avola, Merlot, Sauvignon, Moscato, Chardonnay ir kt. 


  Di Giovanna

Jau penkta di Giovanna šeimos karta puoselėja ilgą ir sėkmingą vyndarystės tradiciją. 56 hektarų plotą užimantys Di Giovanna vyno laukai yra išsidėstę istorinėse vyno zonose, Contessa Entellina ir Sambuca di Sicilia vietovėse, kurių aukštis virš jūros lygio yra ypatingai tinkamas vynuogių auginimui. Nuo 2004 metų įmonė savo produkciją eksportuoja į užsienio šalis, kur ji yra gerai vertinama bei pripažįstama. Po didžiulio pasisekimo Vyno Dienose, Di Giovanna atvyksta ir į  „BAF’2015“, kur pristatys geriausias savo baltojo, raudonojo ir rožinio vyno rūšis.


The Group Peperino - Ammaccàmm

„Pica“ yra bene geriausiai Italijos virtuvę ir maisto kultūrą reprezentuojantis žodis. Dėl šios priežasties Italijos stendas maisto ir gėrimų mugėje „BAF 2015“ yra neįsivaizduojamas be gardžios ir kvepiančios picos!

Šiais metais Peperino įmonių grupė į mugę atveža autentišką picą tiesiai iš paties Neapolio. Parodos dalyviai turės galimybę ne tik išbandyti ir paragauti šio itališko produkto, bet ir stebėti visą picos gaminimo procesą – nuo tešlos maišymo iki pašovimo į krosnį. Savo sugebėjimus ir kūrybiškumą parodoje demonstruos visoje Italijoje gerai žinomas picos šefas Salvatore Santucci iš picos gimtinės Neapolio. Itališka tradicija, itališkas skonis ir itališka aistra vienoje vietoje!


Italijos ir Lietuvos prekybos rūmai

Šiais metais Italijos ir Lietuvos prekybos rūmai (Camera di Commercio Italo-Lituana), bendradarbiaudami su Italijos ambasada Vilniuje, maisto ir gėrimų parodoje „BAF 2015“ organizuoja „Italijos stendą“. Būtent šios šalies stendas jau kelintus metus iš eilės yra vienas didžiausių ir lankomiausių stendų visoje parodoje.

Prekybos rūmų tarpininkavimo dėka šiais metais parodoje dalyvaus įmonės, pristatysiančios įvairių rūšių itališką produkciją – vyną, pastą, mėsos produktus, autentiškas picas, saldumynus, mėsos produktus. Kartu su italais stende pasirodys ir viena lietuviška įmonė, mūsų šalies rinkai jau kurį laiką siūlanti kokybiškus itališkus skonius.


LABI

Įmonė LABI parodoje pristatys itališką alų.


 

VENGRIJOS SKONIAI

Pirmą kartą  Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF dalyvaus Vengrijos nacionalinis stendas. Stende prisistatys net šeši vyno gamintojai,  iš jų - du vyno namų savininkai, kurie pristatys ir supažindins su savo produkcija. Taip pat  maisto produktų, delikatesinių ančių ir žąsų kepenėlių, rūkytos mėsos produktų, gourmet, žolelių, bio produktų bei sausos duonos gaminių produkcijos gamintojai. 

Vengrijos nacionalinis stendas organizuojamas kartu su Vengrijos prekybos namų Lietuvoje atstovu UAB " Itba".


Stendo vieta 5 sale C. 31 stendas.

Atraskite naujus skonius iš Vengrijos!

Naujienos

Prenumeruoti parodos naujienlaiškį:

Dalyviai

Šalys:
Ieškoti:

Kontaktai

Telefonai

+370 (693) 46524, +370 (5) 2686836

El. paštas

baf@litexpo.lt, l.dirsiene@litexpo.lt

Adresas

Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, Laisvės pr.5, Vilnius
Informacija
verslui