BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ MUGĖ BAF 2014

2014 11.06 – 11.08

Bilieto kaina

Internetu:

  • paprastas bilietas 12 Lt/3,48EUR
  • bilietas su nuolaida 8 Lt/2,32EUR

Kasose:

  • paprastas bilietas 12 Lt/3,48EUR
  • bilietas su nuolaida 8 Lt/2,32EUR
Pirkti bilietą internetu

Renginio informacija

Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF - maisto kultūros šventė ir verslo įvykis, skirtas maisto idėjai ir mitybos kultūrai puoselėti.

 

Data: lapkričio 6-8 d.

Vieta: Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, 3 salė


 

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ MUGĖ BAF tai:

 

Tarptautiškumas - mugėje dalyvaus daugiau nei 80 įmonių iš 9 pasaulio šalių - Argentinos, Indonezijos, Italijos, Kinijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Vokietijos, Uzbekistano. Užsienio kompanijos čia ieškos naujų rinkų savo produktams, taip pat ir lietuviškų tiekėjų į užsienio rinkas. 

 

Unikalūs lietuviški produktai - Lietuvos gamintojai ir naujų maisto technologijų kūrėjai mugėje BAF demonstruos produktus, kurių dar nėra Lietuvos prekybos centrų lentynose. Kai kurie šių produktų šiemet jau yra pelnę inovatyviausių gaminių medalius pasaulinėse maisto parodose.

 

Interaktyvus formatas - mugėje įrengtos specialios ervės, kuriose vyks kulinariniai pasirodymai, konkursai, degustacijos. Čia kiekvieno stendo dalyvis svetingai kvies degustuoti, vaišintis, įvertinti naujausius maisto ir gėrimų gaminius, atrasti prieskonius, aliejus, mėgautis naujais skoniais. 

 

Galimybė išvysti pasaulinio garso konditerijos žvaigždę iš Italijos Piero Mazzei ir Lietuvos garsiausius šefus bei virtuvės žvaigždes, tarp jų - Gian Luca, Alfą Ivanauską, Gražiną, GUM, Alesią Litvinionok, mėgautis jų kuriamais naujais receptais ir šou elementais.

 

Savaitgalis KITAIP visai šeimai - asociacija "Baltijos ūkis ir verslas" vaikus kvies kartu su Pepe Ilgakojine  žaisti, rungtyniauti ir skanauti vaisius ir daržoves bent 5 kartus per dieną, vaišintis šviežiai išspaustų vaisių ir daržovių sultimis, fotografuotis su žaismingomis daržovėmis brokoliu ir braške, o šeimas visas tris dienas kviečiame mėgautis naujais skoniais, tobulėti, degustuoti, atrasti improvizacijos virtuvėje džiaugsmą, įsigyti tai, ko nėra nei viename prekybos centre –unikalių receptūrų aliejaus, prieskonių, kavos, arbatos, delikatesų, saldėsių, vyno, semtis stalo serviravimo idėjų, išvysti garsiausius šefus.

 

Maisto žinovų patarimai ir paskaitosnaujoje renginių erdvėje. Čia kasdien kviesime į susitikimus su maisto ekspertais -kulinaru, televizijos laidos „VMG kulinarinis žurnalas“ vedėju Alfu ivanausku, Lietuvos daržovių augintojų asociacijos direktore Zofija Cironkiene, dietologe Jūrate Dobrovolskiene, veganiško maisto žinove, receptų ir mitybos programų autore Gražina GUM.

 

Virtuvės studija, tai unikali tik mugėje BAF veikianti erdvė, kurioje kasdien vyks kulinariniai pasirodymai:  ketvirtadienį - kulinariniai šou su žvaigžde, penktadienį - tradicinis kulinarinių tinklaraštininkų konkursas, šeštadienį - saldėsių opietė, skirta šeimyniniams pasirodymams, ir kasdien – nepakartojamos dalyvių prezentacijos ir degustacijos.

Šiemet VIRTUVĖS STUDIJOJE karaliaus saldėsiai. Skambia gaida saldėsių savaitgalį parodoje pradės konditerijos žvaigždė iš Italijos Piero Mazzei. Kiekvienas lankytojas galės išvysti kaip jų akyse gimsta tobulas desertas ir juo pasivaišinti. Taip pat VIRTUVĖS STUDIJOJE išvysite Alfą Ivanauską, Gražiną Gum, Gian Luca ir kitus žinomus žmones, kurie gamins ir dalinsis naujais receptais su visais lankytojais. 

 

 Užuosti, ragauti, matyti, kalbėti, girdėti – tai ypač svarbu maisto versle ir visa tai įmanoma sujungti mugėje BAF!


 

Lapkričio 3-9 dienomis Vilniuje vyks "Vilniaus gastronomijos savaitė" - alternatyvi restoranų šefų programa mieste, subursianti visus, besidominčius kulinarine meistryste, gero skonio tradicijomis ir naujausiais gurmaniškais atradimais bei speciali programa skirta kulinarinio kino mėgėjams.

 

Vilniaus gastronomijos savaitės dalyviai - restoranai:  "Belgai",  "Bistro 1 Dublis", "Druskos namai",  "Imperial California Gourmet" IR "California baras", "Kinza", "Kukumuku",  "Ltaste", "Lokys", "Neringa", "Paukščių takas", "Steak House Hazienda", "Salvete", "Sues Indian Raja", "Telegrafas", "Time", "Veranda", "Žuvinė".

 

Vilniaus gastronomijos savaitė kviečia mėgautis geru maistu

 

VILNIAUS GASTRONOMIJOS SAVAITĖS ŽEMĖLAPIS


 

BAF'2014 RENGIAME KARTU SU PROFESIONALAIS

 

Parodos darbo laikas:

Lakpričio 6 dieną (ketvirtadienį)  10.00 - 18.00,

lakpričio 7 dieną (penktadienį)  10.00 - 18.00,

lakpričio 8 dieną (šeštadienį)    10.00 - 17.00.

VIRTUVĖS STUDIJA

 

Unikalioje VIRTUVĖS STUDIJOJE savo meistrystę jau demonstravo tokios žvaigždės kaip Beata Nicholson, Liutauras Čeprackas, kulinarijos žvaigždės iš Italijos, Lietuvos tinklaraštininkai ir virtuvės entuziastai.

 

Šiemet VIRTUVĖS STUDIJOJE karaliaus saldėsiai.

 

Skambia gaida saldėsių savaitgalį parodoje pradės konditerijos žvaigždė iš Italijos Piero Mazzei. Kiekvienas lankytojas galės išvysti kaip jų akyse gimsta tobulas desertas ir juo pasivaišinti. 


 

KETVIRTADIENIS  – SVEČIŲ DIENA

10.00 – 13.00 Konditerio ir tortų meistro PIERO MAZZEI iš Italijos pasirodymas.

13.00 – 14.00 GRAŽINA GUM, „Sveiki, veganiški, gardūs ir greitai paruošiami užkandžiai“.

14.00 – 15.00 Pagaminta IKI.

15.00 – 16.00 Profesionalus virtuvės šefas GIAN LUCA ir ''Electrolux“ slaptas ingredientas.

16.00 – 17.30 ALFAS IVANAUSKAS, „Geriausio pasaulio kulinarinio žurnalo VMG kulinarinės paslaptys“.


PENKTADIENIS – KULINARINIŲ TINKLARAŠTININKŲ DIENA

Konkursas „La dolce vita! arba Gyvenimas yra saldus!“

Tinklaraštininkų paruoštas patiekalas šiemet turi atspindėti gero, skoningo ir truputį saldaus gyvenimo filosofiją bei turėti saldumo elementą.

 

10.00 – 13.00 Konditerio ir tortų meistro PIERO MAZZEI iš Italijos pasirodymas.

13.00 – 14.20 Kulinarinių tinklaraštininkų dvikova:

Alesia Mačiulis, tinklaraštis LAIMĖS SKONIS ir Gražina Gum, tinklaraštis GRAZINAGUM.

14.30 – 15.50 Kulinarinių tinklaraštininkų dvikova:

Asta E.Gunnarsson, tinklaraštis VILLA ALPS ir Renata Šniolienė, tinklaraštis KUMUCIA.

16.00 – 17.20 Kulinarinių tinklaraštininkų dvikova:

 Vilma Bimbaitė, tinklaraštis SALDU SŪRU ir  Violeta Žurauskienė, tinklaraštis SUKINĖJIMASIS VIRTUVĖJE IR NE TIK. 

17.30 – 18.00 Konkurso dalyvių vertinimas. APDOVANOJIMAI.


Kulinarinių tinklaraštininkių pasirodymus vertins parodos BAF žvaigždė - konditeris iš Italijos Piero Mazzei, ČIOP ČIOP kulinarinių studijų tinklo vadovė Urtė Mikelevičiūtė ir šefas Gaspar Fernandes.

PRIZUS nugalėtojams įsteigė VIRTUVĖS STUDIJOS PARTNERIAI - Electrolux, UAB„Italų namai“, ČiopČiop kulinarinių studijų tinklas, kt "Pasaka", žurnalai VIRTUVĖ, GERAS SKONIS bei Virtuvės mitų griovėjai.


 

ŠEŠTADIENIS –– ŠEIMOS DIENA

Šeimų kulinarinis konkursas „Saldėsių popietė“

10.00 – 11.30

11.45 – 12.45 RENATA NIČAJIENĖ,  "Saldėsių popietė" su nauja kulinarine knyga "Nostalgiški skanumynai"

13.00 – 14.20 Šeimų kulinarinės kovos:

Violetos Žurauskienės  šeima ir Alesia Mačiulis šeima.

14.30 -  15.50 Šeimų kulinarinės kovos: 

Asta E.Gunnarsson, Arvidas (6 m.) ir Trojus (4 m.)

16.00 – 16.30 Konkurso dalyvių vertinimas. APDOVANOJIMAI.

 

Dalyvauja: 4 šeimos, konkursą vertina ČiopČiop kulinarinių studijų tinklo šefai Edvinas Ališauskas, Ronaldas Nagrockis, konditerė Jūratė Patkačiūnienė.

PRIZUS nugalėtojams įsteigė VIRTUVĖS STUDIJOS PARTNERIAI - UAB„Italų namai“, ČiopČiop kulinarinių studijų tinklas, kt "Pasaka", žurnalai VIRTUVĖ nuo iki, GERAS SKONIS bei Virtuvės mitų griovėjai.

MAISTO ŽINOVAI PATARIA

 

Nauja bendravimo ir diskusijų erdvė MAISTO ŽINOVAI PATARIA kasdien kvies į susitikimus su maisto ekspertais -kulinaru, televizijos laidos „VMG kulinarinis žurnalas“ vedėju Alfu ivanausku, Lietuvos daržovių augintojų asociacijos direktore Zofija Cironkiene, dietologe JūratE Dobrovolskiene, veganiško maisto žinove, receptų ir mitybos programų autore Gražina GUM.

 

Ketvirtadienis

13:00 – 14:00 val. „5 per dieną – kiek iš tiesų mums reikia“, Jūratė Dobrovolskienė

Pranešimo metu bus supažindinta su „5 per dieną“ programa, informuojama apie vaisių ir daržovių teikiamą naudą. Sveikatos piramidės naujienos bei daržovių vartojimo rekomendacijos. Ar vaisiai ir daržovės, atvežti iš Europos Sąjungos šalių, visiškai patenkina mūsų poreikius?

14:30 – 15:30 val. „Kaip užauga morka?“, Zofija Cironkienė

Kaip atrodo daržovių ir vaisių kelias nuo ūkio iki mūsų lėkštės? Kokie pagrindiniai auginimo principai, kuo skiriasi ekologiškai, IKP ir įprastu būdu auginamos daržovės? ES reikalavimai bei standartai. Įdomūs faktai apie didelius ūkius.

16:00 – 17:00 val. GRAŽINA GUM „Mitai apie vaisius ir daržoves“

Pranešimo metu Gražina paneigs nusistovėjusius mitus apie vaisių ir daržovių vartojimą.  Taip pat pateiks praktinius patarimus, kaip nesudėtingai į savo racioną integruoti „5 per dieną“ bei lengvai ir greitai pagaminti gardžius ir maistingus patiekalus iš vaisių ir daržovių. Įžvalgos apie sveiko maisto paklausą Lietuvoje.

 

Penktadienis

13:00 – 14:00 val. „5 per dieną – kiek iš tiesų mums reikia“, Jūratė Dobrovolskienė

Pranešimo metu bus supažindinta su „5 per dieną“ programa, informuojama apie vaisių ir daržovių teikiamą naudą. Sveikatos piramidės naujienos bei daržovių vartojimo rekomendacijos. Ar vaisiai ir daržovės, atvežti iš Europos Sąjungos šalių, visiškai patenkina mūsų poreikius?

14:30 – 15:30 val. „Kaip užauga morka?“, Zofija Cironkienė

16:00 – 17:00 val. GRAŽINA GUM „Mitai apie vaisius ir daržoves“

 

Šeštadienis

11:00 – 12:00 val. ALFAS IVANAUSKAS „Keičiame tradicinius lietuviškus patiekalus 1800 kampu“ 

Pranešimo metu Alfas atsakys į klausimą: ar tradicinė lietuvių virtuvė dera su sveika mityba? Kaip keičiasi lietuvių mitybos įpročiai, ar pakankamai valgoma vaisių ir daržovių? Kaip tradicinius naminius patiekalus paversti kur kas sveikesniais vos per kelias minutes? Aktualūs patarimai ir receptai!

13:00 – 14:00 val. „5 per dieną – kiek iš tiesų mums reikia“,  Jūratė Dobrovolskienė

14:00 – 15:00 val. GRAŽINA GUM „Kaip pagerinti patiekalo maistingumą?“

15:30 – 16:30 val. „Kaip užauga morka?“, Zofija Cironkienė

 

BAF svečias - konditeris iš Italijos Piero Mazzei

  Piero Mazzei     Šventinis tortas

 

BAF svečias - konditerijos žvaigždė iš Italijos Piero Mazzei

 

Šiais metais VIRTUVĖS STUDIJAI diriguos svečias konditeris iš Italijos Piero Mazzei, be kurio, kaip sako patys italai, jų pasaulinio garso konditerijos mokykla neegzistuotų tikriausiai išvis.

 

Daugiau kaip 25 metų konditerijos ir dekoravimo patirties ir tūkstančiai vestuvinių tortų receptų – tai lobis, kuriuo dalinsis žymusis italas su visais, kas tik panorės.

 

200 kiaušinių, 20 kg aukščiausios kokybės Farina miltų, 4 kg citrinų, 30 kg cukraus, 6 buteliai romo, 8 kg šokolado - ir tai dar ne visas išvardintas reikalingų produktų sąrašas, kurį parodos organizatoriams pateikė konditerijos žvaigždė iš Italijos.

 

Piero Mazzei savo meistrystę demonstruos lapkričio 6-7 dienomis, ketvirtadienį ir penktadienį VIRTUVĖS STUDIJOJE, 3 salėje nuo 10 iki 13 val.  Maloniai kviečiame dalyvauti. 

 

 

VYNO KAMPAS

VYNO KAMPAS

Pirmasis Lietuvoje gastronominis žurnalas „Geras skonis“ kviečia į vyno degustacijas

Lapkričio 6 d.

16:30, 17:00, 17:30 val. Itališko vyno pristatymas ir degustacija.

Lapkričio 7 d.

13:30, 14:00,14:30, 15:00, 15:30, 16:00, 16:30, 17:00. Italijos, Portugalijos vyno pristatymas ir degustacija.

Lapkričio 8 d.

12:00, 12:30, 13:00,13:30,  14:30, 15:00, 15:30, 16:00, 16:30. Italijos, Portugalijos, Vokietijos vynas.

Kontaktai

Telefonai

+370 5 2686836, +370 693 46524

El. paštas

baf@litexpo.lt, l.dirsiene@litexpo.lt

Adresas

Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, Laisvės pr. 5, LT-04215 Vilnius
Informacija
verslui