![Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2019](https://www.litexpo.lt/wp-content/uploads/2020/10/BAF2019_LITEXPO_WEB_640x370_LT.jpg)
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2019
- 2019 lapkričio 7–9 d.
- Darbo laikas
- Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilnius.
-
2610 m2
-
14400
-
77
Kartą metuose parodų ir kongresų centras „Litexpo“ pakvimpa aromatais iš viso pasaulio, nes čia vyksta didžiausias Baltijos šalyse maisto produktų rinkos įvykis – Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF.
Kasmetinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF šiemet lankytojus pasitiks kupina naujų idėjų, dalyvių, produktų ir žinių. Jau lapkričio 7 – 9 dienomis kviečiame į G.Astronominę odisėją, laukiame gurmanų, kulinarijos mėgėjų, restoranų profesionalų ir visų, neabejingų geram maistui.
VIRTUVĖS STUDIJA
Kasmet paroda kviečia užsukti į „Virtuvės studiją”, kurioje savo receptais dalinasi profesionalai ir mėgėjai. Šiemet programa plečiasi. Prie besidalinančių savo patarimais „Virtuvės studijoje” jungiasi žinomi žmonės, kurie laisvalaikiu mėgsta gaminti. Be to „Virtuvės studija” taps ir diskusijų apie maistą erdve, o diskusijų dalyviai – taip pat visiems gerai žinomi visuomenininkai.
Dar viena „Virtuvės studijos” naujiena – Jaunojo šefo konkursas. Jaunųjų virėjų kulinarinius sugebėjimus vertins profesionali žiuri.
MENO PERFORMANSAI
Pirmą kartą parodoje vyks meniniai pasirodymai su maistu. Pasirodymų tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į besaikį maisto vartojimą.
BAF SUMMIT
Pirmą parodos dieną vyks konferencija HoReCa ir svetingumo sektoriaus profesionalams, smulkaus ir vidutinio verlso atstovams BAF SUMMIT. Besidomintys pakuotėmis ir jų dizainu bus kviečiami į renginį NAPA TALKS.
Be viso to, parodoje šiemet bus pristatyta daugiau nei 100 prekės ženklų ir jų atstovų, kurie kvies ragauti ir čia pat vietoje įsigyti naujienų rinkoje.
Iki susitikimų Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF!
BAF SUMMIT 2019
Parodoje vyks profesionalams skirti renginiai: konferencija BAF SUMMIT, mokymai, food tech startuolių prisistatymai, Nacionalinio pakuotės dizaino konkurso apdovanojimai ir renginys NAPA talks.
Greitėjantis gyvenimo tempas, besikeičianti valgymo kultūra, kylantys vertybiniai vartotojų lūkesčiai maisto kilmei bei kokybei ir auganti konkurencija kelia naujus iššūkius verslui, skatina imtis naujų verslo vystymo priemonių. Renginiuose kalbėsime aktualiausiomis temomis, susijusiomis su verslumo iššūkiais:
- Kaip netapti vidutinybe ir išsiskirti iš kitų prekės ženklų?
- Kaip pritraukti ir išlaikyti klientus?
- Kaip kokybiškai komunikuoti?
- Kaip sutrumpinti maisto grandinę?
- Kaip pasitelkti inovacijas verslo vystymui?
- Kaip išplėsti verslą pasitelkus partnerystes?
- Kaip sėkmingai eksportuoti?
Konferencija BAF SUMMIT’19 ir mokymai yra skirti HORECA ir svetingumo sektorių, smulkaus ir vidutinio verslo, didmeninės ir mažmeninės maisto prekybos ir nišinių parduotuvių atstovams bei visiems, kurie ieško patarimų, kaip išplėsti ir sustiprinti verslą.
REGISTRACIJA BUS VYKDOMA ATVYKUS Į PARODĄ.
VIRTUVĖS STUDIJA
Tradicinė parodos interaktyvi kulinarinė erdvė VIRTUVĖS STUDIJA šiemet pakvies į nepamirštamas šefų improvizacijas. Parodą ir VIRTUVĖS STUDIJĄ lapkričio 9 dieną atidarys žurnalistas Arnas Mazėtis, neslepiantis savo aistros maisto gaminimui. Viskas tris parodos dienas už virtuvės vairo stos šefai, kuriuos pristato VIRTUVĖS STUDIJOS partneris įmonė ELECTROLUX ir parodos dalyviai. Parodoje improvizuos Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas, Italijos šefai, graikas Christos Georgogiannopoulos, MEZE restorano šefas. Veiks vaikų ir Vilniaus dailės akademijos kūrybinės maisto dirbtuvės, parodos dalyvių STEAK SUPPLY, EURIBIJA ir kt. maisto gaminimo šou.
JAUNOJO VIRĖJO KONKURSAS
Džiaugiamės galėdami pristatyti parodos naujieną – JAUNOJO VIRĖJO KONKURSĄ!
Restoranų šefai atrenka savo virtuvės jaunąjį virėją, kurį deleguoja į konkursą.
Kiekvienas jaunasis virėjas su savo komanda startuoja jiems specialiai paskirtu laiku.
Konkurso intriga – slaptasis ingredientas. Per 2 valandos jaunieji talentai turės atskleisti savo meistriškumą, t.y. ne tik pagaminti sugalvotą patiekalą, bet ir integruoti į jį slaptąjį ingredientą, paruošti lėkštės komisijoms nariams ir galiausiai sutvarkyti virtuvę.
Jaunuosius virėjus vertins ir apdovanojimus skirs kompetetingoji komisija, balsuodama pagal aiškius kriterijus.
Renginio dalyviai:
DECO RESTORANO KOMANDA:
DŽIUGAS GIRONČIKAS
TADAS KINKEVIČIUS
DMITRIJ URBANOVIČ
DECO KOMANDOS SURINKTI BALAI: 383
AMANDUS RESTORANO KOMANDA:
PAULIUS LENKŠAS
POVILAS GIUNTER
DOVYDAS DOKŠAS
AMANDUS KOMANDOS SURINKTI BALAI: 472
RESTORANO PALANGA KOMANDA:
PIJUS MAROZAS
LIUDA MILEVSKAJA
RUGILĖ STAŠKŪNAITĖ
RESTORANO PALANGA SURINKTI BALAI: 441
KONKURSĄ LAIMĖJO ANANDUS KOMANDA SU 472 balais iš galimų 500!
SVEIKINAME!
NAPA
2019 m. lapkričio 7-9 d. penktą kartą organizuojami pakuotės dizaino NAPA BALTIC apdovanojimai ir geriausių darbų eksponavimas. Konkurso tikslas – įvertinti Baltijos jūros regiono šalyse kuriamą kokybišką, inovatyvų produktų pakuotės dizainą ir geriausius pavyzdžius pristatyti ne tik siauram profesionalų ratui, bet ir visiems besidomintiems pakuotės dizaino kryptimis bei naujienomis. Geriausių darbų ekspoziciją papildys jau trečius metus organizuojama NAPA TALKS by Aurika konferencija.
NAPA Talks by Aurika programa 2019m. Lapkričio 7 dieną:
13:00-13:30 Gabija Platūkytė Dizainas, sprendžiantis problemas
13:35-14:05 Meelis Mikker Teaching Packaging Design
14:10-14:40 Aurimas Kadzevičius Kaip sugalvoti kaip supakuoti
14:45-15:30 Dmitri Tolstoluzhskyi Digital printing & Personalization – HP Indigo experience
15:35-16:05 Mikelis Bastiks Packaging as Storytelling
16:10-16:40 Mantas Velykis The art of not growing up
16:45-17:30 Silke Bochat A backstage view on coorporations
18:00 NAPA BALTIC pakuočių dizaino apdovanojimai
Pranešimai skaitomi anglų kalba bus verčiami į lietuvių kalbą
G.Astronominė kelionė su vietiniu maistu
LIETUVOS KAIMO TURIZMO ASOCIACIJOS ORGANIZUOJAMA
PANELINĖ DISKUSIJA
G.Astronominė kelionė su vietiniu maistu
Lapkričio 8 d., 10:00 – 11:30 val.
AUDITORIJA: gastronominiai turistai, maisto gurmanai; ūkininkai, norintys bendradarbiauti su Horeca sektoriumi; viešojo maitinimo įstaigų atstovai (virtuvės šefai/direktoriai), palaikantys vietinio maisto kultūrą;
RENGINIO MODERATORIUS: Tomas Juknevičius
KVIESTINIAI DISKUSIJOS DALYVIAI:
Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra “Keliauk Lietuvoje”, Lietuvos gastronominis potencialas yra milžiniškas tiek vietiniams, tiek užsienio turistams.
Linas Žabaliūnas, LKTA prezidentas, Šalies tradicijų ir kultūros pažinimas per gastronomines patirtis. Vietiniai produktai kaimo turizmo sodybose.
Mindaugas Maciulevičius, ŽŪK “Lietuviško ūkio kokybė” vadovas, Ūkininkų ir smulkių gamintojų natūrali bei tradicinė produkcija ir trumpos maisto grandinės.
Edgaras Šičkus, UAB „Geri produktai“ vadovas, B2B bendradarbiavimas su HoReCa sektoriumi. Ūkininkų produktai viešo maitinimo įstaigose.
Tomas Rimydis, – LVVKA Tarybos narys, „WorldChefs“ asocijuotas teisėjas, restorano „Ertlio namas“ virtuvės šefas, Šiuolaikinė lietuviška virtuvė ir vietinio maisto vartojimo kultūra.
DISKUSIJOS TIKSLAI:
- padėti suprasti, kodėl maistas yra neatsiejamas nuo turizmo sektoriaus, koks yra Lietuvos gastronominio turizmo potencialas;
- skatinti vietinio maisto kultūrą;
- didinti ūkininkų bendradarbiavimą su Horeca sektoriumi;
- pristatyti galimybes teikti viešojo maitinimo sektoriui ūkininkų produkciją;
- susipažinti su vietiniais skoniais
TRUKMĖ: 1 – 1,5 h + vietinių produktų degustacija
LINKĖJIMAI MAISTAS
Lietuvos vartotojų institutas (LVI) žada staigmeną, nuo kurios lankytojai turėtų „apšalti“.
Teminiame paviljone, kuriuo LVI pristatys tarptautinę iniciatyvą „Linkėjimai, maistas“, lankytojų lauks ledo skulptūra ir pribloškiantys faktai apie maisto švaistymą Lietuvoje ir kitur. Tačiau rengėjų tikslas – ne šokiruoti, o paskatinti vartotojus ir verslus imtis permainų.
Paviljono lankytojai bus „vaišinami“ infopramogomis: įtraukiantys žaidimai leis suprasti, kodėl vartotojų vaidmuo toks svarbus sprendžiant maisto švaistymo problemą.
Šiai iniciatyvai įgyvendinti LVI subūrė partnerius net 6 ES šalyse.
Meninės instaliacijos BAF
Meninės instaliacijos pristatomos BAF – Baltijos ir gėrimų parodos metu konceptualiai sieks paskatinti parodos lankytoją atsakingai vartoti, gerbti maistą bei atskleisti maisto mėtymo problemą.
Meninė instaliacija – „Pomidorų SPA“.
„Tomatoes from inside out“ .
„Pomo d‘oro SPA“. („aukso obuoliai“ italai vadina taip pomidorus)
Iki kaklo skęsti raudonų it ugnis pomidorų spa – atgaivinančių ir palepinančių kūną, bet skaudžiai deginančių mintis, dėl perteklinio maisto naudojimo. Ir ne karštis degina, o gėda ir atbundantis sąmoningumas, stebint absurdišką mūsų pačių gyvenimo tėkmę. Jei vanduo nuplovęs purvą nuo kūnų nuteka ir vamzdžiai atgimsta iš naujo lietumi, tai gal pomidorų vonia nuplaus vartotojiškumą ir atgims sąmoningu maisto naudojimu?
Žilvinas Jagėla
„Kaip aš noriu daržovių, kaip man atsibodo vaisiai”
Ar rėkiantys vartotojai, patys pasiklydę savo pasirinkimų gausybėje galėtų turėti vieną, juos atstovaujantį balsą? Mažą šviesulį, užtemdytuose protuose, garsiai bandantį suprasti jų troškimus. Noriu, nenoriu, noriu… Balti ramunės žiedlapiai galėtų gultis vienas po kito po kojomis, bandant išsiaiškinti savo įgeidžius. Vaisių ar daržovių? O gal tų ir tų – pilnais kibirais į namus?
Dainius Tarutis
„LAIMINGASIS SKONIS”
Maistas yra proza apie gyvenimą, kuriame pasitenkinimas pasiekiamas eksperimentuojant ir pasineriant į savo baimes. Per jas iš nežinomybės pajuntame dar visai neatrastus kontrastus, kvapus ir spalvas. Todėl norime akimirkos, susitinkant su skoniu, laikinumą užfiksuoti nuotraukoje, simbolizuojančią smalsumą ir meilę maistui, jaučiamą per skirtingus potyrius, drąsiai pasineriant į gastronomijos pasaulį.
Arnas Danusas
PASIRODYMŲ LAIKAS:
11.07 Ketvirtadienis 10:00 – 15:00 |
11.08 Penktadienis 12:00 – 16:00 |
11.09 Šeštadienis 14:00 – 16:00 |