„Fresko Fiorito“ kviečia rinktis iš plačios aukščiausios kokybės liofilizuotų produktų įvairovės
„Fresko Fiorito“ – tai liofilizuotų produktų linija ieškantiems aukščiausios kokybės maisto produktų sau ir savo artimiesiems. Kviečiame rinktis iš ypač plačios liofilizuotų vaisių, uogų, daržovių, prieskoninių žolelių, gėlių žiedų įvairovės. Didžioji dalis visų produktų užauginta ir perdirbta bendrovės „Žiežmarių gėlės” .
Liofilizacija – tai pažangiausias produktų konservavimo būdas, kai uogos, vaisiai, daržovės ir kiti produktai yra užšaldomi ir išdžiovinami labai žemoje (-80 °C) temperatūroje vakuumo kameroje. Būtent dėl to po liofilizacijos produktai nekeičia formos, tūrio, spalvos, išsaugomos jų aromatinės ir skoninės sąvybės. Liofilizuoti produktai turi būti laikomi specialioje sandarioje pakuotėje, kad nesugertų drėgmės iš oro bei būtų apsaugoti nuo dienos šviesos. Šaltyje išdžiovintuose produktuose išlieka iki 98 proc. vertingųjų medžiagų.
Kuo trumpesnis gėrybių kelias nuo lysvės iki liofilizatoriaus, tuo aukštesnė yra gaminio kokybė. „Žiežmarių gėlės” šį kelią yra sutrumpinusi maksimaliai. Nuo 1958-ųjų gyvuojančiame ūkyje šiuo metu auginamos braškės, moliūgai, avietės, šilauogės, prieskoninės žolelės, salotos, lapiniai kopūstai, smidrai ir kitos daržovės bei įvairiausių rūšių sezoninės gėlės.
„Fresko Fiorito“ istorija prasidėjo 2018-aisiais, išpuoselėjus inovatyvią idėją liofilizuoti pačių užaugintas gėrybes ir pasiūlyti jų klientams ištisus metus.