G.Astronominė kelionė su vietiniu maistu
LIETUVOS KAIMO TURIZMO ASOCIACIJOS ORGANIZUOJAMA
PANELINĖ DISKUSIJA
G.Astronominė kelionė su vietiniu maistu
Lapkričio 8 d., 10:00 – 11:30 val.
AUDITORIJA: gastronominiai turistai, maisto gurmanai; ūkininkai, norintys bendradarbiauti su Horeca sektoriumi; viešojo maitinimo įstaigų atstovai (virtuvės šefai/direktoriai), palaikantys vietinio maisto kultūrą;
RENGINIO MODERATORIUS: Tomas Juknevičius
KVIESTINIAI DISKUSIJOS DALYVIAI:
Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra “Keliauk Lietuvoje”, Lietuvos gastronominis potencialas yra milžiniškas tiek vietiniams, tiek užsienio turistams.
Linas Žabaliūnas, LKTA prezidentas, Šalies tradicijų ir kultūros pažinimas per gastronomines patirtis. Vietiniai produktai kaimo turizmo sodybose.
Mindaugas Maciulevičius, ŽŪK “Lietuviško ūkio kokybė” vadovas, Ūkininkų ir smulkių gamintojų natūrali bei tradicinė produkcija ir trumpos maisto grandinės.
Edgaras Šičkus, UAB „Geri produktai“ vadovas, B2B bendradarbiavimas su HoReCa sektoriumi. Ūkininkų produktai viešo maitinimo įstaigose.
Tomas Rimydis, – LVVKA Tarybos narys, „WorldChefs“ asocijuotas teisėjas, restorano „Ertlio namas“ virtuvės šefas, Šiuolaikinė lietuviška virtuvė ir vietinio maisto vartojimo kultūra.
DISKUSIJOS TIKSLAI:
- padėti suprasti, kodėl maistas yra neatsiejamas nuo turizmo sektoriaus, koks yra Lietuvos gastronominio turizmo potencialas;
- skatinti vietinio maisto kultūrą;
- didinti ūkininkų bendradarbiavimą su Horeca sektoriumi;
- pristatyti galimybes teikti viešojo maitinimo sektoriui ūkininkų produkciją;
- susipažinti su vietiniais skoniais
TRUKMĖ: 1 – 1,5 h + vietinių produktų degustacija