2020 10 02

MIESTŲ FORUMAS 2017 „Gastronominis turizmas – ar Lietuva turi ir gali?”

Ar cepelinai, šaltibarščiai bei silkė su bulvėmis geriausia, ką gali pasiūlyti Lietuva? Kodėl verta keliauti po Lietuvą ir kokius išskirtinius skonius gali pasiūlyti mūsų regionai? Lietuviai išties gali didžiuotis savo kulinariniu paveldu, kuris maloniai stebina ne tik vietinius, bet ir užsienio turistus, reikia tik mokėti tai pristatyti. Apie pasaulines gastronomijos tendencijas, Lietuvos virtuvės potencialą, maistą ir keliones kalbės užsienio ir Lietuvos turizmo bei gastronomijos profesionalai.

Moderatorė: Beata Nicholson, žurnalistė, kulinarė, kulinarinių knygų autorė, TV projekto „Keliauk ir
ragauk.Lietuva“ vedėja

12.30 – 13.00 VAL. REGISTRACIJA, PASITIKIMO KAVA

13.00– 13.05 VAL. RENGINIO ATIDARYMAS
Moderatoriaus įžanginis žodis

Jurgita Kazlauskienė, Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorė

13.05– 13.35 VAL.
PASAULINĖS GASTROTURIZMO TENDENCIJOS
RENGINIO SVEČIAS GIL HOVAVA, Izraelio televizijos žvaigždė ir gastronomijos
žurnalistas, kilęs iš vienos labiausiai gerbiamų šeimų žydų pasaulyjeHebrajų kalbos puoselėtojo Eliezer Ben-Yehuda proanūkis.

13.35 – 15.00 VAL. DISKUSIJA „GASTRONOMINIS TURIZMAS – AR LIETUVA TURI IR GALI?”

Temos:
• Pasiūlymai Lietuvai. Kaip burokėlį paversti Lietuvos gastro hitu?
• Ką daryti, kad turistai Lietuvą sietų su geru maistu? Iššūkiai ir galimybės.
• Maistas ir jo tradicijos – sėkmę garantuojantis turinys turistinės vietovės rinkodarai.
• Gastronominiai potyriai Lietuvos kaime.
• Lietuvos kulinarinis paveldas. Kokius gardėsius valgė
Jogaila ir kaip atrodė Bonos Sforcos lazanija?
• Maisto renginiai. Šilutės Žuvienės virimo čempionato sėkmės istorija.

Diskusijos dalyviai:

• Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, Valstybinio turizmo
departamento Vietinio turizmo poskyrio vadovė
• Vilma Strumskienė, Lietuvos kaimo turizmo asociacijos projektų vadovė
• Prof. Dr. Rimvydas Laužikas, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto strateginės raidos
prodekanas, Muzeologijos katedros vedėjas, knygos „Lietuvos istorinė virtuvė” autorius.
• Rasa Kmitienė, Šilutės turizmo informacijos centro direktorė
• Sigitas Žemaitis, vieno geriausių Baltijos šalyse restoranų „Sweet root“ (ketvirta vieta
pagal White guide –įtakingiausią Skandinavijos restoranų gidą) šeimininkas.
• Vytaras Radzevičius, žurnalistas, keliautojas, kulinarinės knygos „Pasaulio puodai” autorius

Turite klausimų?

Konsultuojame visais klausimais, susijusiais su naujų renginių organizavimu, bilietų pirkimu ir pan.

Parašykite mums
×

Turite klausimų?