RENGINYS: KAIP NEPASIKLYSTI TVARUMO LABIRINTUOSE?
Greičiausiai nesuklysime tvirtindami, kad žodį „tvarumas“ mes girdime bene kasdien – informacinės ir socialinės medijos perpildytos informacija apie tvarumą. Namie rūšiuojame, su draugais diskutuojame, darbe strateguojame… kol galiausiai jau ir patys nesame tikri, kokia kryptimi einame – vis dar tvarumo link ar jau nebežinoma linkme.
Kviečiame pabandyti rasti kelią tvarumo klaidžiajame labirinte kartu – kalbėsime apie pagrindinius įmonių tvarumo principus, pakuočių „galvos skausmą“, cheminių medžiagų pavojus, negražių daržovių grožį, maisto atliekų likimą; taip pat pakviesime į diskusiją, kurioje ieškosime atsakymų, kas yra tvarumas restorane ir ar restoranas gali būti tvarus.
1 PRANEŠIMAS (15 min)
Horeca sektoriaus ateitis: pelnas – žmonės – planeta
Verslo atsakomybės moralinės normos – kaip nuo “būtų gerai turėti” judama link privalomo savo poveikio analizavimo ir valdymo. Įmonių tvarumo taikymo principai – kas trukdo, o kas padeda.
Pranešėja – Audronė Alijošiutė-Paulauskienė
LAVA (Lietuvos atsakingo verslo asociacijos) vadovė, EBPO gairių daugiašalėms įmonėms Lietuvos nacionalinio koordinacinio centro ekspertė, darnaus vystymosi profesionalė. Konsultuoja kuriant ir įgyvendinant darnaus vystymosi strategijas ir veiklas įvairiuose valdymo lygmenyse.
2 PRANEŠIMAS (15 min)
Tvari pakuotė – naujovės, tendencijos, gerieji pavyzdžiai ir praktikos.
Naujausios pakuočių sektoriaus kryptys, pakuočių dizaino tendencijos, gerosios daugkartinių pakuočių praktikos ir pavyzdžiai.
Pranešėja – Valdonė Daugėlaitė-Šuškevičė
Aplinkosauginės iniciatyvos CupCup bendraįkūrėja, KTU aplinkos inžinerijos doktorantė, tirianti vienkartinių pakuočių medžiagų įtraukimą į žiedinę ekonomiką; tarptautinės konferencijos Packaging Forum organizatorė.
VERSLO SESIJA 1: GEROJI PRAKTIKA IR PAVYZDŽIAI (15 min)
Miesto laboratorija
Daugiau informacijos jau netrukus.
DISKUSIJA (60 min)
Ar sunku restoranams būti tvariems?
Diskusijos moderatorė – Audronė Alijošiūtė-Paulauskienė
Diskusijos dalyviai:
Rokas Vasiliauskas.
BUS PAPILDYTA
4 PRANEŠIMAS (15 min)
Cheminės medžiagos – pavojai slypintys maiste ir gaminiuose, turinčiuose sąlytį su maistu
Pranešėja – Dr. Violeta Kaunelienė
KTU Cheminės technologijos fakulteto Aplinkosaugos technologijų katedros vedėja
Daugiau informacijos jau netrukus.
VERSLO SESIJA 2: GEROJI PRAKTIKA IR PAVYZDŽIAI (15 min)
Maisto atliekų surinkimas ir perdirbimas: nauda verslui ir aplinkai
UAB „Horeca sprendimai”
Daugiau informacijos jau netrukus.
Renginio organizatoriai:
Lietuvos atsakingo verslo asociacija (LAVA)
Packaging Forum * 2023