2020 09 01

VIRTUVĖS STUDIJA

Šių metų VIRTUVĖS STUDIJA – pagrindinis BAF parodos akcentas. Ji bus įkurta pačioje matomiausioje ekspozicijos vietoje, kurios nepastebėti ir šalia neprisėsti bus tiesiog neįmanoma.

Pirmoji diena – penktadienis, – VIRTUVĖS STUDIJOJE skirta BAF „Jaunojo virėjo konkursui” (JVK). Kiekvienas konkurso dalyvis su savo komanda, tarsi atlikėjas, lips į sceną ir per dvi valandas parodys savo geriausius sugebėjimus!

Šeštadienį ir sekmadienį VIRTUVĖS STUDIJĄ papildys „Virtuvės diskusijų panelės” bei „Šefas moko” rubrikos.

Maistas kasdien kelia daugybę klausimų: valgyti ar nevalgyti, sveika ar nesveika, ką gaminti, kad tai būtų ir malonumas, ir nauda. Šiemet virtuvės studijoje bus siekiama atsakyti būtent į šiuos klausimus, iš skirtingų kampų pažvelgti į įvairias mitybos praktikas, valgymo įpročius. Diskutuosime apie naujausias maisto gaminimo tendencijas: atsigręžimą į mamos daržą, atsakingą bei sąmoningą maisto vartojimą. Taip pat kelsime klausimą – koks bus lietuviškos virtuvės veidas ir kur link einame.

VIRTUVĖS STUDIJOJE nebus užmirštama ir praktika: maisto entuziastai dalyvius mokys pasigaminti instagraminius pusryčius, supažindins su keto paslaptimis, atskleis grilio subtilybes ir saldumynų receptus tiems, kurie nori išsiskirti su cukrumi, bet ne su desertais.

VIRTUVĖS STUDIJOS renginius vertins ir ves puikiai pažįstami veidai:

Alma Matulevičienė – bistro „Šilo kopa” įkūrėja, kulinarinių idėjų autorė ir virtuvės šefė.
Edita Semeniukienė – bistro „Šilo kopa” bendraautorė.
Sigitas Žemaitis – restorano „Sweet Root” įkūrėjas.
Agnė Grigaliūnienė – radijo laidų ir renginių vedėja, komunikacijos ir renginių agentūros bendraturtė.
Dovilė Filmanavičiūtė – gastronominių patirčių entuziastė, dainininkė, visuomenininkė, rinkodaros profesionalė.
Eskedar Maštavičienė – kavos žinovė, prekinio ženklo „Eskedar Coffee” įkūrėja.
Emanuelis Ryklys – kavos manufaktūros „Crooked Nose & Coffee Stories” įkūrėjas, knygos „Tebūnie kava” autorius.
Rima Aukštuolytė – kulinarinės komunikacijos specialistė, projekto „Diena su kava“ autorė.
Julija Steponavičiūtė – Kitchen Julie tinklaraščio autorė.
Vaidotas Ilgius – organizacijos „Maisto bankas” įkūrėjas.
Vigilija Klima – aplinkosaugos ekspertė.
Aurelija Olendraitė – kompostavimo bute idėjos Lietuvoje pradininkė.
Fausta Marija Leščiauskaitė – portalo Delfi autorė ir UŽKALNIO žurnalo vyriausioji redaktorė.
Janina Tutkuvienė – Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Anatomijos, histologijos ir antropologijos katedros vedėja, profesforė.
Juozas Jankauskas – sporto medicinos gydytojas, masažo terapeutas, lektorius.
Aistė Simėnaitė – tinklaraščio „Veidrodėli, veidrodėli” autorė, svorio kontrolei pasirinkusi skrandžio mažinimo operaciją.
Mykolas Lepeška – gastro aptarnavimo įmonės „Kūno kultūra“ įkūrėjas ir zero mile koncepto restorano „Vilkinė“ bendraįkūrėjas.
Renata Ničajienė – Knygos „Sezoninė virtuvė” autorė.
Daina Gabrielė Čapskytė – „Holigans Smaližainės” – tikrų ir natūralių tortų – konditerė.
Ramūnas Golcas – „Ramo dūmas“ virtuvės šefas.

VIRTUVĖS STUDIJA PROGRAMA

Turite klausimų?

Konsultuojame visais klausimais, susijusiais su naujų renginių organizavimu, bilietų pirkimu ir pan.

Parašykite mums
×

Turite klausimų?

    Sutinku gauti projekto informaciją ir pasiūlymus, o jų parengimui naudoti aukščiau pateiktus duomenis. Bet kuriuo metu turiu teisę atšaukti savo sutikimą apie tai pranešus el. paštu.