TASTE VILNIUS HORECA 2022
  • 2022 lapkričio 3-5 d.
  • Darbo laikas

    Lapkričio 3 d.    12.00-18.00
    Lapkričio 4-5 d. 10.00-18.00

  • Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilnius.

Kartą metuose parodų ir kongresų centras „Litexpo“ pakvimpa aromatais iš viso pasaulio, nes čia vyksta didžiausias Baltijos šalyse svetingumo verslo, maisto produktų ir gėrimų rinkos įvykis – paroda TASTE VILNIUS HORECA 2022.

Pavadinimą pakeitusi paroda šiemet lankytojus pasitiks po pertraukos kupina naujų idėjų, dalyvių, produktų ir žinių.
Jau lapkričio 3 – 5 dienomis kviečiame susitikti gyvai ir laukiame mėgstančių atrasti naujus skonius, svetingumo verslo profesionalų ir visų, neabejingų geram maistui.

PARODOS METU:

  • Po 4 metų pertraukos į Lietuvos gastronomijos pasaulį sugrįžę profesinio meistriškumo konkursai: „Geriausias Lietuvos Jaunasis Virėjas 2022“ ir „Geriausias Lietuvos Virėjas 2022“, skaičiuojantys jau 19-kos metų istoriją nuo pirmųjų čempionatų.
    Konkursų metu siekiama atrasti naujus talentus bei ugdyti profesionalus, norinčius pasisemti gastronominės patirties, atskleisti meistrystę, kūrybiškumą, pademonstruoti sukauptus įgūdžius ir nustebinti tarptautinę vertinimo komisiją, restoranų profesionalus, gurmanus, draugus bei maisto entuziastus. Šiais metais Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuojamiems gastronominiams konkursams s u t e i k t a s Vilniaus miesto savivaldybės globojamo renginio statusas.
  • Įsikurs augalinio maisto festivalio „Vegfest LT“ zona. Joje Lietuvos ir kaimyninių šalių įmonės pristatys mėgstamiausius veganų bei žaliavalgių produktus, Lietuvoje sukurtus mėsos ir pieno produktų pakaitalus, be gyvūninės kilmės ingredientų pagamintus tortus, pyragaičius bei kitus saldumynus ir didelį asortimentą sveiko bei supermaisto.
  • Kviesime pabandyti rasti kelią tvarumo klaidžiajame labirinte kartu – kalbėsime apie pagrindinius įmonių tvarumo principus, pakuočių „galvos skausmą“, cheminių medžiagų pavojus, maisto atliekų likimą; taip pat pakviesime į diskusiją, kurioje ieškosime atsakymų, kas yra tvarumas restorane ir ar restoranas gali būti tvarus.
  • Kombucha gamybos dirbtuvės – įmonės „Kambo Kombucha“ įkūrėjas su lankytojais pasidalins kaip patiems pasigaminti kombučios, papasakos apie pirmąją ir antrąją fermentaciją, patars, kaip tinkamai parinkti papildomus priedus, be to norintiems padovanos ir paties arbatos „grybo” – taigi, suteiks visus įrankius, kad galėtumėte jau tą patį vakarą įsirengti minikombučeriją namuose.
  • Paskaitos apie sveikos mitybos paslaptis ir dar daug įdomaus turinio.

 

Parodos vieta:

Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, Laisvės pr. , Vilnius, Lietuva

Parodos darbo laikas:

Lapkričio 3 dieną 12.00 – 18.00

Lapkričio 4 – 5 dienomis 10.00 – 18.00

Laukiame Jūsų parodoje TASTE VILNIUS HORECA 2022! 

Parodos organizatorius

 

Partneriai

Informacinis partneris

Parodos draugas

Parodos renginiai

Išvalyti filtrus
2022-11-03 13.00-13.55

Du nauji „Metos“ įrenginiai. Taupanti indų plovimo sistema „Metos“ stende

Šefas Ander Listra ir gamintojo regiono pardavimų vadovas Lorenzo Possamai

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-03 14.00-14.55

Tvaraus maisto akademija

Pranešėjai: virtuvės šefas Justinas Kapkovičius, "Paulig PRO" skonių ekspertė Ieva Pikžirnytė-Dignaitienė

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-03 15.00-15.50

Mityba, padedanti išvengti organizmo taršos

Pranešėja- Asta Keturkienė, gydytoja

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-03 16.00-16.50

Sveikos mitybos paslaptys, apie kurias nesate girdėję

Pranešėjas- Ignas Bakėjus , sporto treneris, sveikatos mitybos specialistas

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-03 17.00-17.50

Kaip nepasiklysti dietų gausoje

Pranešėja- Aiva Vaivarienė, gydytoja

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-04 11.00-11.30

Valstybinė maisto kontrolė viešajame maitinime. Aktualijos ir iššūkiai

Pranešėja- Miglė Navašinskaitė,
VMVT atstovė

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-04 12.00-12.45

Du nauji „Metos“ įrenginiai. Taupanti indų plovimo sistema „Metos“ stende

Pranešėjai: Šefas Ander Listra, gamintojo regiono pardavimų vadovas Lorenzo Possamai

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-04 13.00-13.55

Vieno kąsnio užkandžių gamybos idėjos

Pranešėjas - Tadas Paplauskas, virtuvės šefas

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-04 14.00-14.55

„Tex Mex“ virtuvė: augančios jos populiarumo priežastys ir paslaptys

Pranešėjai: Virtuvės šefas Justinas Kapkovičius ir „Paulig PRO“ skonių ekspertė Ieva Pikžirnytė-Dignaitienė

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-04 15.00-15.05

Kaip nepasiklysti tvarumo labirintuose?

Renginio organizatoriai: Packaging Forum * 2023, Lietuvos atsakingo verslo asociacija (LAVA)

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-04 15.05-15.30

Horeca sektoriaus ateitis: pelnas-žmonės-planeta.Tvari pakuotė- naujovės, tendencijos, gerieji pavyzdžiai ir praktikos

Pranešėjos: Audronė Alijošiutė-Paulauskienė, Valdonė Daugėlaitė-Šuškevičė

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-04 15.30-16.30

Ar sunku restoranams būti tvariems?

Pranešėja - Audronė Alijošiutė-Paulauskienė

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-04 16.30-17.00

Verslo sesija. Geroji praktika ir pavyzdžiai. Maisto atliekų surinkimas ir perdirbimas – kokia nauda verslui ir aplinkai. Cheminės medžiagos – pavojai slypintys maiste ir gaminiuose turinčiuose sąlytį su maistu.

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-05 12.00-12.55

Vieno kąsnio užkandžių azijietiška variacija

Miroslav Styčinskij, GREY restorano virtuvės šefas

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-05 13.00-13.55

Diskusija . "Kodėl turėčiau ateiti į Jūsų restoraną"

Diskusijoje dalyvauja: Tomas Rimydis, restoranas „Ertlio namas“,
Deivydas Praspaliauskas,restoranas „Amandus“,
Vylius Blauzdavičius, restoranas „SMOKE by Chef the viking“, Modestas Švoba, komunikacijos specialistas, ,
Andrius Užkalnis, žurnalistas, maisto kritikas.
Moderuoja: Mantas Kazlauskas

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-05 14.00-14.55

„Tellicherry“ meistriškumo pamoka

Pranešėjai: virtuvės šefas Justinas Kapkovičius , „Paulig PRO“ skonių ekspertė Ieva Pikžirnytė-Dignaitienė

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

2022-11-05 15.00-18.00

Kambučios gaminimo dirbtuvės

Organizatorius- Giedrius Lipinskas, kombučeris

Vieta: 5 salė, renginių erdvė "Mokymų klasė"

Į skonių keliones Gastronomijos savaitėje kviečia daugiau nei 50 restoranų
Augalinio maisto festivalio „Vegfest LT“ zona parodoje TASTE VILNIUS HORECA 2022
RENGINYS: KAIP NEPASIKLYSTI TVARUMO LABIRINTUOSE?
Parodoje susipažinkite su unikaliais obuolių acto skoniais ir savybėmis
Geriausia komanda „Zero Waste challenge 2022“
Atgal

Į skonių keliones Gastronomijos savaitėje kviečia daugiau nei 50 restoranų

Likus kiek mažiau nei trims savaitėms iki lapkričio 7-13 dienomis vyksiančios Lietuvos gastronomijos savaitės, šiandien skelbiamas jos dalyvių sąrašas ir startuoja vietų restoranuose rezervacija. Iš viso XII-oje Gastronomijos savaitėje dalyvauja daugiau nei 50 restoranų, įsikūrusių ne tik didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, bet ir Anykščiuose, Birštone, Joniškyje, Šakiuose, Palangoje, Panevėžio rajone. Savaitės dalyvių parengti meniu kvies restoranų lankytojus keliauti po įvairias Europos, Azijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos bei Afrikos šalis, persikelti laiku į gastronominę Lietuvos praeitį bei geriau pažinti atskirus šalies regionus.

Gastronomijos savaitės meniu kviečia keliauti 

„Lietuvos gyventojų ir svečių supažindinimas su skirtingomis virtuvėmis – nuo pat pirmosios gastronomijos savaitės buvo vienas pagrindinių jos tikslų. Šios savaitės tema – skoniai – suteikė dalyviams dar didesnį postūmį atidžiau pagalvoti bei paieškoti būdų, kaip atskleisti pasirinktos pasaulio virtuvės skonius bei kaip restorano meniu tapti priemone svečiams pažinti ne tik konkrečią šalį ar atskirą Lietuvos regioną, bet ir perkelti juos laiku į skirtingus istorinius tarpsnius“, – sako Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos direktorė Eglė Ližaitytė ragina atidžiai peržvelgti dalyvių sąrašą ir atkreipti dėmesį į dalyvius skirtinguose Lietuvos regionuose. Aukštaitijoje, pavyzdžiui, svečių lauks unikalų Joniškio krašto virtienių meniu pristatantis „Virtienių restoranėlis“. Jo šeimininkai Aukštaitijos gyventojams ir jos svečiams ruoš lašiniuočius, joniškietiškus, varškės su peletrūnų ir Medvilionių dvaro virtienius, patieks juos su raugintais kopūstais ir grietine, taip pat ragins degustuoti žiemgališkus patiekalus bei mokins, kaip raityti virtienius, kaip teisingai užsiminkyti jiems tešlą.

„Garsiųjų „Michelin“ žvaigždžių istorija ir prasidėjo nuo šio pavadinimo padangų gamintojo noro paskatinti žmones kuo daugiau keliauti. Ne veltui šiemet mus remia šio prekės ženklo padangos „Melgoje“. Skirtinguose šalies kampeliuose veikiantys ir Gastronomijos savaitėje dalyvaujantys restoranai taip pat yra daugiau nei gera priežastis sėsti į automobilį ir keliauti po skirtingus šalies miestus, miestelius bei pažinti juos garsinančius skonius ir gastronominę šalies praeitį“, – sako E. Ližaitytė.

Gastronominės kelionės į praeitį ir skirtingus šalies regionus

Į didingą Lietuvos praeitį nukels Šakiuose stovinčio Zyplių dvaro restoranas „Kuchmistrai“, atstovaujantis atgimimą išgyvenančią dvaro virtuvės kultūrą. Restorano kuchmistras lapkričio 7-13 dienomis svečiams ruoš du skirtingus meniu, kuriuose – modernizuoti Lietuvos didikų virtuvės patiekalai. Bendradarbiaujant su Lietuvos istorikais parengtą meniu pristatantis sostinėje veikiantis „Lokys“ irgi ragins atrasti istorinę Lietuvos valdovų ir didikų dvaro virtuvę, kurios patiekalus restoranas gamina iš natūralių ir sveikų maisto produktų.

Taip pat Vilniuje veikiantis restoranas „Vanille Lounge“ kvies keliauti po skirtingus Lietuvos miestus net nežengiant kojos iš sostinės. Tokią galimybę svečiams suteiks Gastronomijos savaitės meniu, parengtas remiantis asmeninėmis restorano komandos gastronominėmis patirtimis ir vaikystės prisiminimais iš gimtųjų vietų: Vilniaus krašto, Žemaitijos regiono, Klaipėdos ir Zarasų. Čia, Lietuvos Šiaurės Rytuose, esančiuose Anykščiuose veikiantis restoranas „Miške“, žinoma, kvies keliauti į mišką – restorano patiekalams naudojamos Anykščių miškų gėrybės bei sveikatai palankūs natūralūs, švieži, vietiniai produktai.

 

Skonių kelionės nuo Prancūzijos ir Belgijos – iki Fidži ir Kombodžos

Daugiausia Gastronomijos savaitėje dalyvauja restoranų iš Vilniaus, tačiau tai nei kiek neriboja Gastronomijos savaitės siūlomų kelionių geografijos, priešingai – ją išplečia: sostinėje įsikūrę restoranai svečius kvies keliauti po skirtingas pasaulio šalis. Į Prancūziją nukels klasikinės prancūziškos virtuvės restorano „Astorija Brasserie“ ir prancūzo senamiesčio širdyje įsteigtos „Café Montmartre“ gastronomijos savaitei sukurti meniu. Klasikiniais prancūziškos virtuvės metodais paremtas ir pajūryje, Palangoje, veikiančio restorano „Avenue Brasserie“ meniu, kuriame ir – ančių širdelių paštetas, patiekiamas su namų duonele ir spanguolių čatniu, confit de canard anties šlaunelė, patiekiama su gumbelinėmis daržovėmis ir šafrane troškintomis kriaušėmis, bei ekleras desertui.

Prancūzijos virtuvė įkvėpė ir sostinėje veikiančio viešbučio „Pacai“ restorano šefą, kurio gastronomijos savaitei sukurto meniu patiekalus ragausiantys svečiai desertui galės mėgautis tradiciniais prancūziškais konditerijos gaminiais Petit four. Sostinės gyventojai ir svečiai Gastronomijos savaitės metu taip pat kviečiami apsilankyti restorane „Bunte Gans“ ir taip nusikelti į Vokietiją, restorane „Belgai“ ir taip aplankyti Belgiją, „Galo do Porto“ ir taip pasiekti Portugaliją. Gastronomijos savaitės dalyviai, atstovaujantys skirtingas pasaulio virtuves, taip pat kvies keliauti į Angliją, Ispaniją, Italiją, Islandiją, Olandiją, JAV, Meksiką, Indiją bei tokias egzotiškas šalis, kaip Madagaskaras, Angola, Fidži, Kombodža.

Prasideda vietų rezervacija ir į Gastronomijos savaitės renginius

Visas Gastronomijos savaitės dalyvių sąrašas, jų pristatymai ir savaitei sukurti meniu skelbiami portale „Skonis.lt“. Ten pat anonsuojami Gastronomijos savaitėje vyksiantys renginiai. Lapkričio 7-13 dienomis į gastronominius renginius kviečia Panemunės pilis, Maironio lietuvių literatūros muziejaus padalinys, į ekskursijas – istorikė Anželika Laužikienė, Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai ir istorinė LR Prezidentūra Kaune, į vakarienės turą – Stiklo kvartalas. Norintys juose dalyvauti taip pat jau gali rezervuoti vietas „Skonis.lt“ nurodytais kontaktais.

Gastronomijos savaitę organizuoja Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių bei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos. Pagrindinis savaitės rėmėjas – autoservisai „Melga“ kartu su „Michelin“, rėmėjas – natūralus mineralinis vanduo „Acqua Panna“. Savaitės partneriai – nacionalinė turizmo agentūra „Keliauk Lietuvoje“, Vilniaus miesto plėtros agentūra „Go Vilnius“, verslo, turizmo, kino ir tarptautinės Kauno rinkodaros agentūra „Kaunas IN“, informaciniai partneriai – LRT televizija, žurnalas „Geras skonis“, interneto svetainė „Skonis.lt“, Lietuvos turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienų portalas „We love Lithuania“.

Atgal

Augalinio maisto festivalio „Vegfest LT“ zona parodoje TASTE VILNIUS HORECA 2022

Renginyje „Taste Vilnius HORECA“ pagrindinėje salėje įsikurs augalinio maisto festivalio „Vegfest LT“ zona. Jame Lietuvos ir kaimyninių šalių įmonės pristatys mėgstamiausius veganų bei žaliavalgių produktus, Lietuvoje sukurtus mėsos ir pieno produktų pakaitalus, be gyvūninės kilmės ingredientų pagamintus tortus, pyragaičius bei kitus saldumynus ir didelį asortimentą sveiko bei supermaisto.

Festivalis „Vegfest LT“ į Lietuvą atkeliavo iš Jungtinės Karalystės ir yra organizuojamas nuo 2016 m. Šiuo metu „Vegfest LT“ rengiamas Vilniuje, Kaune bei Šiauliuose, o nuo kitų metų planuojamas ir Klaipėdoje. Tai – renginys, skirtas veganams, žaliavalgiams, t.p. visiems, kas domisi sveika mityba ir gyvensena ar tiesiog nori paįvairinti savo stalą naujais produktais.

Paskaitų programa:

2023 m. lapkričio 3 d.

15:00 Asta Keturkienė (gydytoja) „Mityba, padedanti išvengti organizmo taršos”

Asta Keturkienė – šeimos gydytoja, ajurvedos žinovė, sveikos mitybos ir gyvensenos specialistė. Paskaitoje „Mityba, padedanti išvengti organizmo taršos” ji kalbės apie pagrindines mitybos klaidas, papasakos apie žmogui kenksmingiausius ir sveikiausius maisto produktus, t.p. patars kada ir ką geriausia valgyti, kaip derinti maisto produktus tarpusavyje bei pasidalins savo pačios patirtimi, kaip nesunkiai atsisakyti žalingų mitybos įpročių. Gydytoja taip pat pasidalins mintimis apie maisto papildus – ar tai panacėja, ar tik reklaminis triukas.

16:00 Ignas Bakėjus (sporto treneris, sveikos mitybos specialistas) „Sveikos mitybos paslaptys, apie kurias nesate girdėję”

Ignas Bakėjus – sporto treneris, sveikos mitybos specialistas, lavybininkas, televizijos laidų vedėjas. Yra subūręs keletą sveikuolių bendruomenių, parašęs knygą sveikatingumo tema „Mano herojus”. Savo paskaitoje „Sveikos mitybos paslaptys, apie kurias nesate girdėję” lektorius dalinsis per daug metų sukauptomis mitybos žiniomis, kuriomis vadovaujasi ir pats, ir jo šeima, taip pat kurios davė geriausių rezultatų jo klientams. Specialistas t.p. duos konkrečių patarimų kaip sudaryti valgiaraštį, kurio patiekalai būtų ir skanūs, ir vertingi.

17:00 Aiva Vaivarienė (gydytoja) „Kaip nepasiklysti dietų gausoje”

Aiva Vaivarienė – gydytoja homeopatė, turinti daugiau nei 20 m. darbo su suaugusiaisiais ir vaikais patirtį. Anot gydytojos, mityba – vienas iš svarbiausių sveikatos faktorių. Visgi, kaip sveikai maitintis žino ir to laikosi tik maža visuomenės dalis, o puolę laikytis įvairių dietų žmonės dažnai tik dar labiau pablogina situaciją. Paskaitoje „Kaip nepasiklysti dietų gausoje” gydytoja pasakos kaip pasirinkti tinkamą dietą ir kiek laiko galima jos laikytis, be to pateiks sąrašą dietų, kurių iš viso derėtų vengti.\

2023 m. lapkričio 5 d.

15:00 Giedrius Lipinskas (kombučeris) Kombučios gaminimo dirbtuvės

Giedrius Lipinskas – profesionalus barmenas, beveik dešimtį metų dirbęs garsiuose Londono baruose, ir nuo paauglystės svajojęs turėti savo bravorą. Prieš keletą metų vyras nustojo vartoti alkoholį, tačiau savo svajonės neatsisakė – neseniai grįžęs į Lietuvą, įkūrė bravorą, tik jame gamina ne alkoholį, o visame pasaulyje sparčiai populiarėjantį fermentuotą gėrimą kombučią. Šį itin daug gerų savybių turintį gėrimą gali kiekvienas nesunkiai pasigaminti ir namuose – tereikia turėti arbatos „grybo”, juodosios arba žaliosios arbatos, vandens ir cukraus arba medaus bei norimų priedų. Įmonės „Kambo Kombucha” įkūrėjas su lankytojais pasidalins kaip patiems pasigaminti kombučios, papasakos apie pirmąją ir antrąją fermentaciją, patars, kaip tinkamai parinkti papildomus priedus, be to norintiems padovanos ir paties arbatos „grybo” – taigi, suteiks visus įrankius, kad galėtumėte jau tą patį vakarą įsirengti minikombučeriją namuose.

Atgal

RENGINYS: KAIP NEPASIKLYSTI TVARUMO LABIRINTUOSE?

Greičiausiai nesuklysime tvirtindami, kad žodį „tvarumas“ mes girdime bene kasdien – informacinės ir socialinės medijos perpildytos informacija apie tvarumą. Namie rūšiuojame, su draugais diskutuojame, darbe strateguojame… kol galiausiai jau ir patys nesame tikri, kokia kryptimi einame – vis dar tvarumo link ar jau nebežinoma linkme.

Kviečiame pabandyti rasti kelią tvarumo klaidžiajame labirinte kartu – kalbėsime apie pagrindinius įmonių tvarumo principus, pakuočių „galvos skausmą“, cheminių medžiagų pavojus, negražių daržovių grožį, maisto atliekų likimą; taip pat pakviesime į diskusiją, kurioje ieškosime atsakymų, kas yra tvarumas restorane ir ar restoranas gali būti tvarus.

1 PRANEŠIMAS (15 min)

Horeca sektoriaus ateitis: pelnas – žmonės – planeta

Verslo atsakomybės moralinės normos – kaip nuo “būtų gerai turėti” judama link privalomo savo poveikio analizavimo ir valdymo. Įmonių tvarumo taikymo principai – kas trukdo, o kas padeda.

Pranešėja – Audronė Alijošiutė-Paulauskienė

LAVA (Lietuvos atsakingo verslo asociacijos) vadovė, EBPO gairių daugiašalėms įmonėms Lietuvos nacionalinio koordinacinio centro ekspertė, darnaus vystymosi  profesionalė. Konsultuoja kuriant ir įgyvendinant darnaus vystymosi strategijas ir veiklas įvairiuose valdymo lygmenyse.

2 PRANEŠIMAS (15 min)

Tvari pakuotė – naujovės, tendencijos, gerieji pavyzdžiai ir praktikos.

Naujausios pakuočių sektoriaus kryptys, pakuočių dizaino tendencijos, gerosios daugkartinių pakuočių praktikos ir pavyzdžiai.

Pranešėja – Valdonė Daugėlaitė-Šuškevičė

Aplinkosauginės iniciatyvos CupCup bendraįkūrėja, KTU aplinkos inžinerijos doktorantė, tirianti vienkartinių pakuočių medžiagų įtraukimą į žiedinę ekonomiką; tarptautinės konferencijos Packaging Forum organizatorė.

VERSLO SESIJA 1: GEROJI PRAKTIKA IR PAVYZDŽIAI (15 min)

Miesto laboratorija

Daugiau informacijos jau netrukus.

DISKUSIJA (60 min)

Ar sunku restoranams būti tvariems?

Diskusijos moderatorė – Audronė Alijošiūtė-Paulauskienė

Diskusijos dalyviai:

Rokas Vasiliauskas.

BUS PAPILDYTA

4 PRANEŠIMAS (15 min)

Cheminės medžiagos – pavojai slypintys maiste ir gaminiuose, turinčiuose sąlytį su maistu

Pranešėja – Dr.  Violeta Kaunelienė

KTU Cheminės technologijos fakulteto Aplinkosaugos technologijų katedros vedėja

Daugiau informacijos jau netrukus.

VERSLO SESIJA 2: GEROJI PRAKTIKA IR PAVYZDŽIAI (15 min)

Maisto atliekų surinkimas ir perdirbimas: nauda verslui ir aplinkai

UAB „Horeca sprendimai”

Daugiau informacijos jau netrukus.

Renginio organizatoriai:

Lietuvos atsakingo verslo asociacija (LAVA)

Packaging Forum * 2023

Atgal

Parodoje susipažinkite su unikaliais obuolių acto skoniais ir savybėmis

Oksos – natūralūs obuolių sidro actai, brandinti ąžuolo statinėse pagal senąsias tradicijas su acto motinėle. Parodos lankytojams pristatysime unikalų ir drąsų asto asortimentą  – Oksos su rožėmis, žemuogėmis, avietėmis ir net levandomis.

Oksos gimtinė – Žemaitija, senovės žemaičių kalba „Oksos“ reiškia „actas“, o šio acto istorija prasidėjo ieškant natūralių būdų kovoti su nuovargiu.

„Išbandžiau iš senolių paveldėtą acto gamybos būdą – brandinau obuolių sidro actą natūraliose ąžuolo statinėse, su „acto motinėle“, stebėjau, kaip actas veikia savijautą, domėjausi, kaip acte esantys natūralūs mineralai įtakoja organizmo veiklą.

Taip gimė įvairių skonių Oksos actų šeima ir šiandien galime drąsiai teigti, kad sugebėjome ne tik įgalinti žinomas, bet ir atskleisti naujas acto savybes bei skonius“, – pasakoja Artūras Šorys, „Oksos“ gamintojas.

Oksos actai skirti ne tik kulinarijai (salotoms, sriuboms, konservavimui) bet ir geros sveikatos profilaktikai ir net grožio procedūroms. Pvz. Oksos su rožėmis specialiai pilstomas į patogius 100 ml buteliukus ir jau spėjo pelnyti puikius klienčių atsiliepimus naudojant veido, plaukų priežiūroje.

Su meile rankiniu būdu gaminamas obuolių sidro actas turi tautinio paveldo sertifikatą, jo galima įsigyti mugėse, parodose, taip pat elektrininėje parduotuvėje www.oksos.lt.

Parodoje „Taste Vilnius Horeca“ apie Oksos savybes ir vartojimą Jums mielai papasakos ir į kausimus atsakys Artūras Šorys, Oksos gamintojas.

 

Atgal

Geriausia komanda „Zero Waste challenge 2022“

Lapkričio 3 d. profesinius mokymo centrus kviečiame atskleisti talentus, išbandyti jėgas, pademonstruoti įgūdžius konkurse „Geriausia komanda Zero Waste challenge 2022“, kuris vyks tarptautinės parodos „Taste Vilnius HoReCa 2022“ metu.

Konkurso tikslai:
– tvarios virtuvės principai, atliekų kiekio mažinimas, virėjo mąstymo
keitimas, pradedant nuo jaunosios kartos;
– ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, profesinio pasirengimo
motyvaciją, kūrybiškumą, iniciatyvą;
– plėsti dalykinį bendradarbiavimą su profesiniais mokymo centrais ir
juose besimokančiais virėjo amato mokiniais;
– skatinti profesijos mokytojų iniciatyvumą ir kūrybiškumą.

Kiekvienos mokyklos komandą sudaro 2 mokiniai ir 1 mokytojas iš to paties profesinio mokymo centro.

Dviejų mokinių komanda turi pagaminti karštą (pagrindinį) patiekalą (6 porcijas), būtinai panaudojant alpinį šalvį, demonstruojant skirtingas žuvies gamybos technologijas, taip pat panaudojant pastarnokus, morkas bei laikantis tvarios virtuvės principų.

Mokytojas turi sunaudoti maksimaliai likučius, kad sukurtų amuse bouche (vieno kąsnio užkandis, 6 vnt.), suderindamas produktų skonius, atskleisdamas kūrybiškumą.

Konkurso vertinimo kriterijai:

Darbo vieta – 10 taškų
Darbo vietos paruošimas, teisingas darbo organizavimas.
Švari, tvarkinga darbo vieta.

Tikslus, profesionalus paruošimas – 20 taškų
Tikslus patiekalo paruošimas, laikantis taisyklingų gamybos technikų ir procesų.

Atliekų kiekis, sunaudoti ingredientai – 10 taškų
Maksimaliai sunaudoti ingredientai ir jų likučiai.

Pateikimas, novatoriškumas – 10 taškų
Teisingas, skoningas pateikimas, be dirbtinių priedų, įdomus
išdėliojimas lėkštėje.

Skonis – 50 taškų
Jaučiamas būdingas patiekalo skonis. Teisingai suderintos patiekalo
sudėtinės dalys.
Maksimali taškų suma vienam teisėjui – 100 taškų.

Komanda, kuri surinks didžiausią taškų skaičių pagal visus 5 vertinimo kriterijus, bus išrinkta „Geriausia komanda Zero Waste challenge 2022“ konkurso nugalėtoja.

Turite klausimų?

Konsultuojame visais klausimais, susijusiais su naujų renginių organizavimu, bilietų pirkimu ir pan.

Parašykite mums
×

Turite klausimų?

    Sutinku gauti projekto informaciją ir pasiūlymus, o jų parengimui naudoti aukščiau pateiktus duomenis. Bet kuriuo metu turiu teisę atšaukti savo sutikimą apie tai pranešus el. paštu.