Prisijungti

Registruotis

Login

Register

TASTE VILNIUS HORECA 2022
  • 2022 lapkričio 3-5 d.
  • Darbo laikas

    Lapkričio 3 d.    12.00-18.00
    Lapkričio 4-5 d. 10.00-18.00

  • Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilnius.

Didžiausia Baltijos šalyse HoReCa įrangos, maisto produktų ir gėrimų paroda TASTE VILNIUS HORECA 2022.

Paroda orientuota į HoReCa įrangos, svetingumo bei maisto produktų ir gėrimų verslą kviečia įmones dalyvauti ir pristatyti svetingumo verslui skirtus sprendimus, inovacijas, bei maisto, gėrimų ir pakuotės pramonės naujienas.

5 svarios priežastys dalyvauti parodoje:

  • Lankytojų magnetas: pristatykite savo produktus ten, kur susitinka lankytojai, besidomintys Jūsų produkto naujienomis.
  •  Ryšių kūrimas: susitikite su klientais bei partneriais ir užmegzkite naujus verslo kontaktus.
  • Rinkos įvertinimas: palikite įspūdį pristatydami savo produktus ir naujoves bei įsivertinkite konkurencinį pranašumą.
  • Žinomumo didinimas: pristatykite savo prekės ženklą ir būkite matomi už savo verslo ribų.
  • Asmeniniai kontaktai: susitikite su potencialiais klientais gyvai, bendraukite ir gaukite tiesioginį jo kontaktą.

Parodos turinį papildys profesinio meistriškumo konkursai:

„Geriausia komanda Zero Waste challenge 2022“ (lapkričio 3 diena)

„Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas 2022“ (lapkričio 4 dieną) .

„Geriausias Lietuvos virėjas 2022“ (lapkričio 5 dieną).

Konkursinius patiekalus vertina sertifikuoti teisėjai iš Danijos, Estijos, Latvijos, Švedijos, priklausantys pasaulio virtuvės šefų asociacijai (WorldChefs – The World’s Association of Chefs Societies). Dėmesys skiriamas skoninėms savybėms, jų suderinamumui, profesionaliam
paruošimui, skirtingų gamybos technikų panaudojimui, moderniam šiuolaikiškam pateikimui. Taip pat vertinama švari, tvarkinga darbo
vieta.

Po kelių metų pertraukos, kai vėl galime džiaugtis gyvu bendravimu į Lietuvos gastronomijos pasaulį sugrįžta konkursai „Geriausias Lietuvos Jaunasis Virėjas 2022“ ir „Geriausias Lietuvos Virėjas 2022“, skaičiuojantys jau 19-kos metų istoriją nuo pirmųjų čempionatų „Geriausi Metų Virėjai 2003“ ir „Jaunieji virėjai 2005“.

Šiais metais Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos VIII-ąjį kartą organizuojamiems gastronominiams konkursams suteiktas Vilniaus miesto savivaldybės globojamo renginio statusas.

Parodos organizatorius  – LITEXPO

Profesinio meistriškumo konkursų organizatorius  – Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija

Turite klausimų? Susisiekite: taste@litexpo.lt
+370 615 63581

Parodos organizatorius

 

Partneriai

Informacinis partneris

Geriausia komanda „Zero Waste challenge 2022“
Atgal

Geriausia komanda „Zero Waste challenge 2022“

Lapkričio 3 d. profesinius mokymo centrus kviečiame atskleisti talentus, išbandyti jėgas, pademonstruoti įgūdžius konkurse „Geriausia komanda Zero Waste challenge 2022“, kuris vyks tarptautinės parodos „Taste Vilnius HoReCa 2022“ metu.

Konkurso tikslai:
– tvarios virtuvės principai, atliekų kiekio mažinimas, virėjo mąstymo
keitimas, pradedant nuo jaunosios kartos;
– ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, profesinio pasirengimo
motyvaciją, kūrybiškumą, iniciatyvą;
– plėsti dalykinį bendradarbiavimą su profesiniais mokymo centrais ir
juose besimokančiais virėjo amato mokiniais;
– skatinti profesijos mokytojų iniciatyvumą ir kūrybiškumą.

Kiekvienos mokyklos komandą sudaro 2 mokiniai ir 1 mokytojas iš to paties profesinio mokymo centro.

Dviejų mokinių komanda turi pagaminti karštą (pagrindinį) patiekalą (6 porcijas), būtinai panaudojant alpinį šalvį, demonstruojant skirtingas žuvies gamybos technologijas, taip pat panaudojant pastarnokus, morkas bei laikantis tvarios virtuvės principų.

Mokytojas turi sunaudoti maksimaliai likučius, kad sukurtų amuse bouche (vieno kąsnio užkandis, 6 vnt.), suderindamas produktų skonius, atskleisdamas kūrybiškumą.

Konkurso vertinimo kriterijai:

Darbo vieta – 10 taškų
Darbo vietos paruošimas, teisingas darbo organizavimas.
Švari, tvarkinga darbo vieta.

Tikslus, profesionalus paruošimas – 20 taškų
Tikslus patiekalo paruošimas, laikantis taisyklingų gamybos technikų ir procesų.

Atliekų kiekis, sunaudoti ingredientai – 10 taškų
Maksimaliai sunaudoti ingredientai ir jų likučiai.

Pateikimas, novatoriškumas – 10 taškų
Teisingas, skoningas pateikimas, be dirbtinių priedų, įdomus
išdėliojimas lėkštėje.

Skonis – 50 taškų
Jaučiamas būdingas patiekalo skonis. Teisingai suderintos patiekalo
sudėtinės dalys.
Maksimali taškų suma vienam teisėjui – 100 taškų.

Komanda, kuri surinks didžiausią taškų skaičių pagal visus 5 vertinimo kriterijus, bus išrinkta „Geriausia komanda Zero Waste challenge 2022“ konkurso nugalėtoja.

Turite klausimų?

Konsultuojame visais klausimais, susijusiais su naujų renginių organizavimu, bilietų pirkimu ir pan.

Parašykite mums

Gaukite naujienas pirmi

Gauti informaciją apie naujausius renginius, parodas ir kitas naujienas

Jūsų asmens duomenys yra renkami ir tvarkomi, siekiant įvertinti Jūsų poreikius ir pateikti UAB „Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO“ tinkamiausią pasiūlymą. Užpildydami šią formą, Jūs sutinkate su mūsų „Privatumo politikoje" aprašytomis taisyklėmis

×

Turite klausimų?

    Sutinku gauti projekto informaciją ir pasiūlymus, o jų parengimui naudoti aukščiau pateiktus duomenis. Bet kuriuo metu turiu teisę atšaukti savo sutikimą apie tai pranešus el. paštu.