BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF” 2018
  • 2018 lapkričio 8–10 d.
  • Darbo laikas
  • Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, parodų salės 3,4,5.

VISKAS DĖL MAISTO!

Gurmanų šventės, Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF 2018, šių metų tema – „Pasaulio virtuvė“. Per 3 dienas parodos lankytojai gali ne tik atrasti naujus maisto produktus, nepažintus maisto ir gėrimų skonius bei derinius, bet ir pasisemti idėjų iš profesionalių virtuvės šefų,

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018 tikra maisto kultūros ir maisto mylėtojų šventė,  kurios metu užgimsta ilgalaikė draugystė tarp ragaujančių ir gamintojų. Verslui bei užsienio svečiams tai dažnai pirmasis postūmis į Lietuvos gurmanų širdis ir parduotuvių lentynas, nes meilė maistui ir virtuvei čia sujungia visus. Šiemet parodoje bus galima atrasti naujus Italijos, Azerbaidžano, Uzbekijos, Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos ir kitų šalių gamintojų maisto ir gėrimų skonius, susipažinti su gamintojais. Parodoje dalyvaus virš 70 įmonių, iš kurių 32 – užsienio kompanijos.

Tradiciškai BAF parodoje bus skiriamas ypatingas dėmesys pakuočių sektoriaus naujovėms, lektoriai iš Lietuvos ir iš užsienio papasakos apie naujausias pakuočių tendencijas, kaip pagaminti tobulą pakuotę, perteikti savo norus dizaineriams ir nepaskęsti parduotuvių lentynose tarp kitų produktų.

Pirmą kartą įkuriama erdvė „Pasaulio virtuvė“. Čia bus galima paskanauti gruziniškų patiekalų, egzotiškų mėsainių su kengūriena. O tie, kas svajoja apie kelionę į Japoniją, turės progą paragauti Tekančios Saulės šalies virtuvės patiekalų. Be to, renginyje šefai iš Uzbekijos bei Indijos atskleis savo šalių kulinarijos subtilybes. Juk Indijos virtuvė yra viena seniausių ir sveikiausių pasaulio virtuvių, išsiskirianti itin savita filosofija ir kaip indų tauta ryški, įvairiaspalvė, spinduliuojanti gyvenimo džiaugsmu ir viliojanti kvapais.

Jau penktą kartą kartu su Baltijos ir maisto gėrimų paroda BAF vyks Vilniaus gastronomijos savaitė.  Šiemet – tai tampa visos Lietuvos švente. Net 33 šalies restoranai prisijungia prie šio projekto ir vieną ypatingą savaitę metuose kvies paragauti išskirtinius meniu rinkinius už fiksuotas kainas. O BAF parodos metu paaiškės, kuris gi restoranas taps „Vilniaus gastronomijos žvaigžde“ ir pelnys apdovanojimą.

NAPA (Nacionaliniai pakuotės apdovanojimai)
Pasaulio virtuvė
Virtuvės studija
Tema „Namai – be gliuteno” ir parodos viešnia – mitybos pažangos specialistė Ugnė Radzevičienė
Kulinarinių tinklaraštininkų konkurse improvizacijos pasaulio virtuvės tema
Italai mokys, kaip gaminti skaniai, greitai ir sveikai
Su Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF bilietais – pigesnės kelionės autobusais
Atgal

NAPA (Nacionaliniai pakuotės apdovanojimai)

 

Šių metų NAPA BALTIC tema – „Vartojimo kultūros pokyčiai“:

– mažiau, bet kokybiškiau;

– prekės ženklų koloboracijos ir naujų kategorijų atsiradimas;

– formų skolinimasis iš kitų kategorijų ir stereotipų laužymas;

– kitoks požiūris į prabangą.

Atgal

Pasaulio virtuvė

Paskanauti įvairių šalių patiekalų norime tikriausiai visi. Kelionės tam tobulai tinka, bet ką daryti, jei nėra galimybių išsiruošti į kelionę?

Kviečiame apsilankyti Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF 2018 naujoje erdvėje PASAULIO VIRTUVĖ. Čia bus galima paskanauti gruziniškų patiekalų, egzotiškų mėsainių su kengūriena, paragauti Tekančios Saulės šalies virtuvės patiekalų, sukirsti gerą burgerį ar pasimėgauti tradiciniu štrudeliu.

Erdvės PASAULIO VIRTUVĖ dalyviai:

EURIBIJA nustebins net ir didžiausius gurmanus – kvies paragauti kengūrienos, zebrienos, krokodilienos, Australijos šernienos ir geriausios pasaulyje „Wagyu“ jautienos.
Japonų restoranas Kaskasakè Spaudos įvardintas kaip „nekukliai geras azijietiško maisto taškas sostinėje”, restoranas Kaskasakè tris dienas veiks parodoje ir stebins japoniško maisto interpretacijomis.
NEPAPRASTAS MAISTAS Meistras Darius Lileikis kvies atrasti Azijos skonius, o skambiausia skonio nata – jo nepakartojamas uzbekiškas plovas.
KACĖS VIRTUVĖLĖ Pirmasis Lietuvoje namų restoranas, jūros gėrybių ir kitų skanumynų  rojus, sulaukęs didžiausių klientų simpatijų, trims dienoms persikelia į Vilnių. Būtina išragauti.
DALELĖ GRUZIJOS visi mėgstamiausi Sakartvelo skoniai ir patiekalai.
DEMANDA gardaus maisto restoranėlis ant ratų kviest atrasti iš Azijos atkeliavusią kepimo technologiją tandyrą (tandoori).
RATUOTI MĖSAINIAI visada madingi, visada skanūs ir kas kart kitokie burgeriai.
PŪKIO MANUFAKTŪRA kvies ragauti štrudelio, gardaus ir aromatingo tradicinio austriško vyniotinio, kurio principas – labai plonai rankomis iškočiota tešla ir daug įdaro.

 

Iki pasimatymo PASAULIO VIRTUVĖS erdvėje!

Atgal

Virtuvės studija

Interaktyvi kulinarinė erdvė „Virtuvės studija“ šiemet pakvies į kulinarinę kelionę aplink pasaulį. Šios parodos unikalumas – pažadinti visi penki pojūčiai: matyti, užuosti, girdėti, liesti ir, žinoma, ragauti.

„Virtuvės studija“ vedėja, tradicinės virtuvės puoselėtoja, profesionali šefė, Ilona Juciutė-Čibirkienė kartu su tinklaraštininkais gamins JAV, Graikijos ir Gruzijos virtuvių patiekalus. Tačiau tai dar ne viskas, visas tris parodos dienas prie virtuvės „vairo“ stos šefai ir parodos dalyviai. Dilanas Dampella Gamage iš Šri Lankos, Maksim Montorov iš Rusijos, Indijos virėjai: Laxman Ram , Ranjit Singh,  Cassiani Giorgio ir picajolas Giorgio Cassiani iš Italijos. Kulinarijos enciklopedijos teigia, kad visų Vakarų Europos šalių kulinarija prasidėjo būtent nuo italų virtuvės. Ir tai tikrai nieko keista, tiesa? Prisiminkime, kad ir legendinius itališkus filmus: prie gausiai nukrauto pietų stalo, kur, tiesą sakant, net musei nėra kur nutūpti, susirinkę šeimos nariai temperamentingai gestikuliuodami kerta išsijuosę. Ne valandą, ne dvi, o iki vėlumos. Taip, Italijoje, kur valgio ruošimo tradicijos labai senos, nevalgyti – baisi nuodėmė. Tad užsukite į „Virtuvės studiją“ ir sudalyvaukite maisto fiestoje. Be to, čia įvairios šeimos parodys, kaip skirtingos kultūros dera tarpusavyje, o maisto ruošimas gali tapti puikiu įrankiu, padedančiu pažinti kitų šalių kultūrą.

Lauksime jūsų „Virtuvės studijoje“! RENGINIO PROGRAMA

Atgal

Tema „Namai – be gliuteno” ir parodos viešnia – mitybos pažangos specialistė Ugnė Radzevičienė

Lapkričio 10 dieną 11.30 val. kviečiame į susitikimą  su Ugne Radzevičiene. Ugnė dalinsis sukaupta patirtimi, pasakos apie skanų maistą be gliuteno remdamasi  įspūdinga savo asmenine patirtimi. Atsikračiusi 60 kilogramų svorio, Ugnė teigia, kad „norint būti sveikesniam tereikia pakeisti savo mitybą ir gyvenimo būdą“.

Ateikite pasisemti žinių kaip kasdien „skaniai” rūpintis savo sveikata!

Atgal

Kulinarinių tinklaraštininkų konkurse improvizacijos pasaulio virtuvės tema

Po keleto metų pertraukos į Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF grįžta kulinarinių tinklaraštininkų konkursas. Šiemet konkursą organizuoja tradicinės virtuvės puoselėtoja, profesionali šefė Ilona Juciūtė-Čibirienė.

Konkurse dalyvaus penki tinklaraščiai „Kitchen Obsession“, „Baltoje lėkštėje“, „Bajalių kampelis“,  „Kūmutės virtuvė“ ir  „Gruzijos prieskoniai“. Konkurso tema – pasaulio virtuvė.

Konkursas vyks lapkričio 9 dieną, penktadienį.

KONKURSO PROGRAMA

14.30–15.45 val. 

Paulius Strasevičius, „Kitchen Obsession“. JAV virtuvė: užkandis su keptu bekonu, svogūnais ir pomidorais; čederio sūrio spurgos su kumpiu;

Simona Kontrimienė, „Baltoje lėkštėje“. Graikiška virtuvė: graikiški pyragėliai „Tikopitakia“

16.00–17.15 val. 

Dovilė ir Mantas Bajaliai, „Bajalių kampelis“. Lietuviška virtuvė: silkės kapotinis

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“ ir Daina Grinbergienė, „Gruzijos prieskoniai“. Gruzijos virtuvė: gruziniški baklažanų suvožtiniai

Atgal

Italai mokys, kaip gaminti skaniai, greitai ir sveikai

Italų virtuvė mėgstama ir viena populiariausių pasaulyje. Pica, pasta (įvairių rūšių makaronai), lazanija, rizotas, cappuccino, pandoro (kalėdinis pyragas) – tai tik keletas Italijos virtuvę žyminčių raktažodžių. Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF jau šią savaitę, lapkričio 8–10 dienomis, delegacija iš Italijos kvies naujai pažvelgti į itališką virtuvę ir mokys, kaip gaminti ne tik skaniai, bet greitai ir sveikai.

Į parodą atvyks italų virtuvės šefas, profesionalus picų kepėjas, pasaulinių picajolų čempionatų dalyvis Cassiani Giorgio. Šefas pristatys ilgo brandinimo picų pagrindus, pamokys, kaip greitai išsikepti sveiką picą bei pademonstruos greitojo maisto užkandinėms skirtus specialius šaldytus produktus, kurių gaminimas neužtrunka, o kokybė išlieka itin aukšta.

Parodoje taip pat lankysis italų greitojo maisto srities ekspertai, siūlantys įvairias pastos rūšis, ravioli, tortellini receptus su mėsa ir žuvimi, kurie šiais laikais ypač aktualūs, nes yra lengvai ir greitai paruošiami. Taip pat parodoje bus galima paragauti ir visiškai paprastai paruošiamų gruzdintų skanėstų.

Italų virtuvės pristatymas vyks Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF lapkričio 810 d. „Litexpo“.

Atgal

Su Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF bilietais – pigesnės kelionės autobusais

Visiems sostinės svečiams, įsigijusiems bilietus į Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF 2018, atvykti į „Litexpo“ lapkričio 8–10 d. TOKS bei EUROLINES autobusais bus galima net 30 proc. pigiau.

Nuolaida galioja visas tris dienas vykstantiems į Vilnių ir iš Vilniaus autobusu vietinio ir užsienio (Talinas, Ryga, Gdanskas, Varšuva) susisiekimo maršrutais.

Autobusų bilietus galite įsigyti kasose bei internetu:

www.autobusubilietai.lt pasirenkant nuolaidą „Litexpo“

Nuolaidos nesumuojamos.

SVARBU: kelionės metu su savimi turėkite Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF 2018 bilietą.

Turite klausimų?

Konsultuojame visais klausimais, susijusiais su naujų renginių organizavimu, bilietų pirkimu ir pan.

Parašykite mums
×

Turite klausimų?

    Sutinku gauti projekto informaciją ir pasiūlymus, o jų parengimui naudoti aukščiau pateiktus duomenis. Bet kuriuo metu turiu teisę atšaukti savo sutikimą apie tai pranešus el. paštu.